Sjekk de 69 spillerne Berre har overlevd

Disse har gjort mest inntrykk på VIF-veteranen.

BARE BERRE: Morten Berre har sett (minst) 69 spillere komme og gå i løpet av sin tid i Vålerenga. - Det har alltid vært store ustkiftninger, sier han. Foto: NTB Scanpix
BARE BERRE: Morten Berre har sett (minst) 69 spillere komme og gå i løpet av sin tid i Vålerenga. - Det har alltid vært store ustkiftninger, sier han. Foto: NTB ScanpixVis mer

VALLE (Dagbladet): Vålerengas toppscorer Morten Berre (38) har sett 69 lagkamerater komme og forsvinne fra klubben.

- Det er naturlig med mange spillere på ti år og det har alltid vært store utskiftninger i Vålerenga. Kanskje spesielt de siste sesongene, sier Morten Berre til Dagbladet.

Et svakt og nærmest profilløst VIF har slitt i serien denne sesongen og Dagbladet har laget en liste på 69 kjente og mindre profilerte lagkamerater av Berre som er kommet og gått i løpet av hans ti sesonger i klubben.

38-åringen smiler mens han leser gjennom lista med flere tidligere landslagsnavn og på oppfordring plukker han ut de som imponerte ham mest.

- Ronny Johnsen har jo vunnet Champions League og var en kjempefyr å ha på laget. Det oser rutine av en slik mann, sier Berre.

Roser Moa Samtidig trekker Berre fram to offensive spillere som var viktige bidragsytere.

- Steffen Iversen var god den korte tiden han var i klubben og ikke minst Moa hadde en fantastisk avslutning, sier angriperen.

Vålerenga ligger på en skuffende 11. plass i Tippeligaen før laget møter Strømsgodset lørdag. Berre mener det er vanskelig å sammenligne årets VIF-utgave med tidligere årganger.

I KJENT STIL: Morten Berre har scoret ni mål i Tippeligaen denne sesongen. Her er feirer han scoring mot Brann.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I KJENT STIL: Morten Berre har scoret ni mål i Tippeligaen denne sesongen. Her er feirer han scoring mot Brann. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Alle sesonger er forskjellige, men i 2004 og 2005 hadde vi et bra mannskap. Det var en god årgang med spiller og endte med seriegull i 2005. Også i 2010 synes jeg vi spilte fin fotball, sier 38-åringen.

Savner dos Santos - Kunne noen på lista styrket dagens VIF?

- Mange begynner å bli gamle, men selvsagt ville en spiller som Moa styrket alle lag i Tippeligaen. Fotball handler om et godt kollektiv og det er vanskelig å si om dagens Vålerenga ble bedre med en redningsmann. Når en klubb sliter kollektivt, så tror jeg ikke det hadde hjulpet veldig mye, sier Berre.

- Tore André Flo var jo en profil, men få kan spille til de bikker 40, sier den tidligere Skeid-mannen.

Berre trekker også fram en tidligere lagkamerat som nå er programleder på TV 2.

- Jeg skulle gjerne hatt Freddy (dos Santos) med videre. Han var en fin type å ha i spillergruppa og han kunne fortsatt bidratt, spesielt utenfor banen var han en viktig mann, sier Berre.

Dos Santos kom til VIF i 2001 og var Vålerenga-spiller da Berre kom fra Viking. Derfor er den tidligere backen ikke med på Dagbladets liste.

- Alle klubber trenger spillere som dos Santos, som tar tak og bidrar utenfor banen, sier Berre.

Aldri rykket ned Berre har aldri vært med på et VIF-lag som har vært så dårlig plassert som nummer elleve etter 25 serierunder. Klubben har aldri hatt en svakere plassering etter 25 serierunder etter at de rykket opp fra 1. divisjon i 2001.

I 2010: Morten Berre (f.v.), Bojan Zajic, Freddy dos Santos, Mohammed Abdellaoue og Luton Shelton feirer mål mot Haugesund
Foto: Erlend Aas / Scanpix
I 2010: Morten Berre (f.v.), Bojan Zajic, Freddy dos Santos, Mohammed Abdellaoue og Luton Shelton feirer mål mot Haugesund Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det er ingen tvil om at vi trenger poeng og ingen ønsker at vi skal havne i bunnstriden. Det er bare vi som kan snu dette og kampen mot Strømsgodset blir viktig for å holde avstanden ned, sier mannen med ni seriemål denne sesongen.

Vålerenga er bare fem poeng foran Tromsø på kvalifiseringsplass med fem serierunder igjen.

- Dette kan bli en ny situasjon for mange i klubben, men jeg både håper og tror vi skal unngå å blande oss inn i bunnen, sier Berre.

I 2005: Morten Berre (t.v.) skadet seg duellen der han gjorde 1-1 i kampen mellom Molde og Vålerenga søndag. Ronny Johnsen og Steffen Iversen er de første til å gratulere Berre.
Foto Erlend Aas / SCANPIX .
I 2005: Morten Berre (t.v.) skadet seg duellen der han gjorde 1-1 i kampen mellom Molde og Vålerenga søndag. Ronny Johnsen og Steffen Iversen er de første til å gratulere Berre. Foto Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer