Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk de norske volleyball­­stjernenes elleville stunt

Anders Berntsen Mol og Christian Sørum herjer i verdensserien. - De er et medaljehåp i 2020, sier Iver Horrem.

VÅGALT: Her spiller den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum mot Clemens Doppler og Alexander Horst - på Riesenrad i Wien. Den er 65 meter høy. Video: Beach Major Series Vis mer

Den norske sandvolleyball-duoen Anders Berntsen Mol (21) og Christian Sørum (23) har hatt en god vår. Senest i en verdensserieturnering i Brasil, havnet de på en sterk andreplass.

Bare et tap for den brasilianske duoen Andre Loyola Stein og Evandro Goncalves Oliveira Junior satte en stopper for turneringsseieren. Med andre ord, begynner de norske gutta å bli noen hete navn i volleyballsirkuset.

Nå er de også et av trekkplasterne til femstjernersturneringa - det vil si en turnering på aller høyeste nivå - i Wien i august. Til ære for arrangøren, spiller de to nordmennene på disse bildene volleyball på et gigantisk pariserhjul, kalt Riesenrad, mot østerrikerne Clemens Doppler og Alexander Horst.

- Det var en spesiell øvelse. Taket var ikke helt flatt heller, det buet litt. Halvveis på vei opp merket vi at det begynte å bli høyt, sier Sørum til Dagbladet.

Han benekter at noen av dem lider av høydeskrekk, og bedyrer at østerrikerne slet mer.

- Det var ganske langt ned. Når de servet og spilte ball, slo instinktet om å ta ballen inn. Akkurat da glemte jeg hvor jeg sto. Men det var en sjuk opplevelse med den utsikten og det været, sier Sørum.

I WIEN: Anders Mol og Christian Sørum mot Clemens Doppler og Alexander Horst på et gigantisk pariserhjul. Foto: Beach Major Series
I WIEN: Anders Mol og Christian Sørum mot Clemens Doppler og Alexander Horst på et gigantisk pariserhjul. Foto: Beach Major Series Vis mer

Etablerte i verdenstoppen

Nå skal de gjennom en sommer med mange konkurranser. Da de nå har etablert seg helt der oppe, er ikke jaget etter å spille de mindre turneringene for å å rankingpoeng, like viktig lenger. Den neste store turneringa spilles i Tsjekkia i slutten av måneden.

- Nå er de etablerte i verdenstoppen. De spiller gode turneringer hver uke, og har blitt et synlig medaljehåp til OL i 2020, sier Iver Horrem til Dagbladet.

Horrem utgjorde i sin tid den ene halvdelen av superduoen med Bjørn Maaseide. Nå jobber han i Volleyballforbundet.

Sørum bekrefter også overfor Dagbladet at følelsen er god.

- Den er veldig bra. Vi har fått bekreftet at vi klarer å prestere helt der oppe. Vi trenger bare å spille spillet vårt og vinne kamper, så er vi der. Det er utrolig moro å kjenne på den følelsen, sier Sørum.

- Har sjans på OL-medalje

Horrem lovpriser duoen.

- De er blant de mest talentfulle juniorspillerne i hele verdensserien. De fikk gode resultater i fjor, men det er i år de har tatt det siste steget, og spiller jevnt hele veien i alle turneringer. De er allerede etablert på et høyt nivå, sier Horrem.

I FORM: Anders Mol og Christian Sørum. Foto: Cristiano Andujar / FIVB / NTB scanpix
I FORM: Anders Mol og Christian Sørum. Foto: Cristiano Andujar / FIVB / NTB scanpix Vis mer

Det er uvanlig, både med tanke på hvor unge de er, og nivået i internasjonal sandvolleyball. Nasjoner som Brasil og USA satser tungt i idretten. Horrem mener gutta har mye å gå på, og anser dem som medaljekandidater til OL om to år.

- Målet er først og fremst å komme til OL. Slik det ser ut nå, er vi godt i rute til det. Når OL først skjer, er målet å ta en medalje der og, sier Sørum.

Truet på livet

Men den norske duoen har også fått merke baksidene av et gjennombrudd. I våres ble de truet på livet etter et tap i en turnering i USA.

Etter et tap mot et en polsk duo, dukket det opp hatefulle meldinger til både Mol og Sørum via Facebook. Personen ble rasende og ubehagelig, og sendte grove meldinger.

- Det er første gang jeg har fått slike hatmeldinger, men jeg har hørt om flere andre som har mottatt liknende beskjeder. Det er forferdelig. Først er vi skuffet etter et tap, og så finner vi slike meldinger i innboksen. Det er trist og teit, sa Mol til Dagbladet.

Den norske duoen er ranket som nummer ti i verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media