Sjekk den duellen - men Ødegaard ble byttet ut i pausen for Real Madrid

Fikk sin første start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Real Madrid - Roma 0-0, 6-7 etter straffekonk.

(Dagbladet): Martin Ødegaard var i startelleveren da Real Madrid tapte mot Roma på straffespark i «International Champions Cup» i Melbourne i formiddag, norsk tid.

Etter 45 minutter i treningskampen var unggutten sånn passe fornøyd.

- Det var ok. En typisk treningskamp. Jeg prøvde bare å spille fotball og nyte det, sa Ødegaard til australsk tv, ifølge VG.

- Vi lot ikke Roma score før straffesparkkonkuransen. Det er positivt. Men det er den første kampen, så vi har en del å jobbe med, sa Ødegaard videre.

Det spanske storlagets startellever så slik ut i formiddag:

Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Illarra, Modric, Ødegaard, Ronaldo, Jesé og Bale.

Real Madrid stilte med andre ord med et tilnærmet toppet mannskap.

Ingen superdag Ødegaard spilte på høyre kant hadde imidlertid ikke noen spesielt god dag for de helhvite. Han var relativt lite involvert, og de gangene han fikk ballen, valgte han ofte det trygge, noe som oftest betydde en støttepasning.

Til Ødegaards forsvar var en rusten Cristiano Ronaldo minst like svak.

På en pressekonferanse i forkant av oppgjøret skrøt Reals nye manager Rafael Benitez av Ødegaard.

IKKE HELT DAGEN: Dani Carvajal header kula mens Francesco Totti og Martin Ødegaard bare kan se på. Foto: AFP / Paul CROCK / NTB Scanpix
IKKE HELT DAGEN: Dani Carvajal header kula mens Francesco Totti og Martin Ødegaard bare kan se på. Foto: AFP / Paul CROCK / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er imponert over ham. Teknisk er han veldig god. Også fysisk er han en spiller som tar vare på seg selv og trener godt. Han har utholdenhet, evner og også utholdenhet. Han er et veldig godt prospekt og en god spiller, sa Benitez, ifølge Real Madrids hjemmeside.

Roma-sjanser Den norske unggutten fikk sin første skikkelige involvering etter fem minutters spill i formiddag, men slo et upresist innlegg fra sin høyre kantposisjon.

Da hadde Roma allerede kommet til en enorm trippelsjanse, men italienerne, som ble nummer to i Serie A sist sesong, ble stoppet av tverrliggeren og et par gode blokkeringer.

Ødegaard skal bruke Real Madrids treningskamper denne sommeren på å overbevise Benitez om at han fortjener å være en del av klubbens førstelagstropp kommende sesong.

Det mest sannsynlige alternativet for 16-åringen er å bli leid ut til en annen La Liga-klubb. I dag ble han imidlertid litt lett mot Francesco Totti og de andre Roma-stjernene.

Felte Nainggolan Nordmannen var lite involvert, men gjorde stort sett ting enkelt de gangene han fikk ballen. Han markerte seg halvveis i første omgang ved å felle Romas muskelklump Radja Nainggolan. 16-åringen fikk frispark i mot.

Roma spilte seg til nok en stor sjanse etter halvtimen, men ble stoppet av en herlig redning av Real Madrid-keeper Keylor Navas.

Like etter ble den levende legenden Francesco Totti tatt av banen for italienerne. 31 minutter holdt tydeligvis for 38-åringen, som var involvert i et par dueller med 22 år yngre Ødegaard.

Real Madrid slet med å skape sjanser mot et Roma som forsvarte seg bra i den første omgangen, og det ble stort sett med noen fikse kombinasjoner rundt italienernes sekstenmeter.

God Bale Gareth Bale virket svært frisk, og var spanjolenes beste, mens Ronaldo - i likhet med Ødegaard - ikke var spesielt mye involvert.

Like før pause hadde Ødegaard flere gode involveringer høyt i banen, men dessverre ble det ikke noe ut av småpasningsspillet som nordmannen var involvert i.

Det ble også det siste han gjorde i Real-trøya for denne gang.

Rafael Benitez gjorde nemlig hele ni bytter i pausen, og dessverre - sett med norske øyne - var Ødegaard en av spillerne som ble tatt av.

Dårlig presisjon Karim Benzema og Toni Kroos var blant spillerne som kom inn for Madrid-laget, men de helhvite slet veldig med presisjonen, og det var tydelig at det var den første kampen etter ferien.

I FINT SELSKAP: Martin Ødegaard (nr. 6 f.v.) fikk sin første start for Real Madrid i dag. Foto: EPA / JOE CASTRO / NTB Scanpix
I FINT SELSKAP: Martin Ødegaard (nr. 6 f.v.) fikk sin første start for Real Madrid i dag. Foto: EPA / JOE CASTRO / NTB Scanpix Vis mer

Real trillet ball i store deler av 2. omgangen, men stort sett uten å makte å spille seg til de skikkelige sjansene.

Det ble etterhvert ganske tydelig at Ødegaard ikke var den eneste Real-spillerne som leverte noe under pari i Melbourne. Flere slet med både presisjon og tempo i treningskampen.

Begge lag spilte seg til brukbare muligheter, men oppgjøret på Melbourne Cricket Ground endte 0-0. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Den vant Roma 7-6 etter at alle Roma-spillerne scoret på sine straffer. Den store syndebukken for Real Madrid ble unggutten Lucas Vazquez, som bommet på Real Madrids sjuende straffe.

• Ødegaards neste mulighet til å vise seg fram for Real Madrid kommer mot Manchester City førstkommende fredag.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer