Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk den golf-knockouten

Bare totalkollaps kan fra Rory McIlroy (22) karrierens første majortriumf.

MCILROY, MCILROY, MCILROY, OG SÅ DE ANDRE: Rory McIlroy leder US Open med åtte slag på nestemann, Yang Yong-eu. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
MCILROY, MCILROY, MCILROY, OG SÅ DE ANDRE: Rory McIlroy leder US Open med åtte slag på nestemann, Yang Yong-eu. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer

Etter 3. runde lørdag hadde nordiren bygget seg opp en ledelse på åtte slag til nærmeste konkurrent. Dermed skal mye gå galt for at ikke McIlroy skal kunne innkassere seieren.

Men unggutten tar ikke seieren på forskudd og har nok US Masters ferskt i minne. Da ledet han også etter tre runder, men en håpløs 80-runde på turneringens siste dag ødela alt.

- Etter erfaringen jeg fikk i Augusta, vet jeg hvordan jeg skal gå til verks i morgen (søndag). Det tror jeg er det viktigste, sa McIlroy.

- Alt var litt nytt for meg i Augusta, det å skulle gå ut på siste runde med ledelsen. Jeg visste ikke om jeg skulle være defensiv eller aggressiv, gå for det eller ikke. Nå vet jeg hva jeg må gjøre. Jo oftere jeg er i denne posisjonen, jo mer komfortabel blir jeg, la 22-åringen til.

Han ligger 14 slag under par før sisterunden. På lørdagens runde gikk han tre under par.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg spilte i dag. Jeg trenger bare å gjøre det i ytterligere 18 hull, sa McIlroy.

Sørkoreanske Yang Yong-eun følger på annenplass, mens Jason Day, Lee Westwood og Robert Garrigus deler tredjeplassen.

(NTB)

HAR KOLLAPSET FØR: Men denne gangen vet McIlroy hvordan han skal holde nervene i sjakk. Foto: REUTERS/Jason Reed
HAR KOLLAPSET FØR: Men denne gangen vet McIlroy hvordan han skal holde nervene i sjakk. Foto: REUTERS/Jason Reed Vis mer