ÅTTE STRAKE: Ole Gunnar Solskjær vet fortsatt ikke hvordan det føles å tape med Manchester United. Foto: NTB Scanpix
ÅTTE STRAKE: Ole Gunnar Solskjær vet fortsatt ikke hvordan det føles å tape med Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sjekk den seiersrekka! Solskjær og Manchester United med ny bragd

Manchester United sendte Arsenal på hodet ut av FA-cupen.

Arsenal - Manchester United 1-3 (1-2)

ENGLAND (Dagbladet): Det var en kamp mellom to engelske FA-cupgiganter, en kamp mellom lagene som har vunnet prestisjeturneringen flest ganger (Arsenal har 13 seire og Manchester United 12).

Ole Gunnar Solskjær (45) hadde som kjent vunnet alle sine sju første kamper som United-manager, men mannskapet hans hadde på ingen måter tenkt å gi seg med det. Nå er tallet åtte, og mange spør seg nok hvor det skal stoppe.

Noe av det siste Solskjær har manglet etter den gode starten er å få stjernene Alexis Sanchez og Romelu Lukaku tilbake i form. I dag viste duoen at det fort blir et luksusproblem for manageren å ta ut laget framover.

- Jeg tar bare én dag av gangen. Jeg jobber hardt på trening og det betalte seg i dag og vi vant. Nå er det opp til meg å hjelpe laget med mål og målgivende pasninger, sier Lukaku til BBC etter kampen.

Begge angriperne inntok hovedrollene da bortelaget avanserte til femte runde i FA-cupen. Det på en tidvis imponerende måte, mot et Arsenal-lag som på forhånd var knepne favoritter.

- Det handler om mer enn å bare gi spillerne kjærlighet. Jeg syns han var bedre taktisk sett enn Emery i kveld. En fantastisk utførelse av United, mener Phil Neville om Ole Gunnar Solskjær i BBC-studio.

- Det er utrolig, kanskje den beste audition du kan ha som manager, mente programleder Gary Lineker om det å lede Manchester United på en slik måte.

Hovedpersonen tar likevel ikke av.

- Det er ikke opp til meg å ta av. Jeg må bare tenke på det jeg er henta inn for å gjøre. Jeg skal bare jobbe med spillerne, men jo flere kamper man vinner, jo lettere er det å holde alle smilende, sier Solskjær til Viasat.

- Det er fantastisk å gå videre i cupen. Det er en av de hardeste kampene du kan få, sier han til BBC etter kampen.

Buing og scoring

Sanchez har slitt med skade den siste måneden og har bare startet én kamp under Solskjær. I kveld fikk chileneren tillit fra start mot gamleklubben. Sanchez var dermed tilbake på Emirates for første gang siden overgangen.

Ikke overraskende ble vingen møtt med buing av hjemmefansen da navnet hans ble lest opp før kampstart. Den behandlingen fikk han også av publikum på gressmatta.

Sanchez hadde bare scoret fire mål på 32 kamper i United-trøya, en lite flatterende statistikk, men det var selvfølgelig 30-åringen som fant veien til nettmaskene først i kveld.

SOLSKJÆRS REAKSJON: Slik reagerte Ole Gunnar Solskjær etter kampen. Video: Viasat

To raske mål

Det hadde knapt vært noen sjanser da Romelu Lukaku fintet skudd og i stedet spilte en sylfrekk stikker som overrumplet Arsenal-forsvaret fullstendig. Sanchez var plutselig alene gjennom, rundet Petr Cech, og sendte ballen i nettet fra veldig skrått hold.

Chileneren tonet naturligvis ned feiringen litt, men det var tydelig lettelse og glede å spore i ansiktet hans.

1-0: Alexis Sanchez runder Petr Cech før 1-0-scoringen. Foto: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP / NTB Scanpix
1-0: Alexis Sanchez runder Petr Cech før 1-0-scoringen. Foto: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Like etterpå doblet Jesse Lingard ledelsen. Nok en gang var det Lukaku som var arkitekten, da han var fri på høyrekanten etter at Sead Kolasinac hadde etterlatt seg store rom.

Kraftspissen fant Lingard i boksen med en presis pasning, før sistnevnte plasserte ballen enkelt forbi Cech, som aldri rakk ned på sin venstre side for å stoppe ballen.

- Der har du kampplanen. De vet at Sead Kolasinac er mye bedre offensivt enn defensivt, det er derfor Romelu Lukaku er på høyresiden. To fantastiske assist og det er så rolig som du får det av Jesse Lingard. Jeg er sikker på at de har øvet på det hele uka, sa BBC-kommentator Jermain Jenas på direkten.

- Se på historien til klubben, vi viser oss fram uansett hvor vi er. Vi er ute etter å dominere og skape spå mange sjanser vi kan, sier Lukaku.

Arsenal trengte en tidlig scoring for å snu kampbildet, og det etterlengtede målet kom tre minutter før hvilen.

The Gunners spilte seg framover på høyrekanten, hvor Aaron Ramsey fintet seg fri og sendte ballen inn foran boksen. På bakerste stolpe fikk Pierre-Emerick Aubameyang en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

Plutselig var det kamp igjen under flomlysene på Emirates.

- Denne kampen er utrolig. Det var en periode på ti minutter der Arsenal falt sammen og så en periode på ti minutter der United falt sammen, mente Jenas.

- Det var en fantastisk førsteomgang med mye underholdning, mente Alan Shearer i BBC-studio.

Avgjørelsen

Bare minuttet etter pause måtte kveldens vikarkeeper Sergio Romero ta fram det ypperste for å stoppe en heading fra Ramsey, som var sikker på at han hadde funnet nettmaskene.

Kampen åpnet seg skikkelig opp og bølget fram og tilbake. Solskjær måtte be egne spillere om å roe ned på et tidspunkt. Arsenal jaget utlikning, mens United håpet på en kontring som ville avgjøre kampen.

Og det var nettopp en kontring som avgjorde kampen. Lacazette mistet ballen til Pogba, som stormet framover og sendte ballen mot mål. Cech rettet først, men slo ballen rett ut til Martial som satte spikeren i kista.

Nok en gang et stilstudie i effektiv fotball.

Arsenal var nok det førende laget totalt sett, mens United var rett og slett bedre foran mål. Det ble også tellende til slutt.

Viktig cup

Manchester United er hektet av i gullkampen i Premier League, er ute av Ligacupen og møter storlaget PSG i Champions League.

Derfor er FA-cupen en viktig turnering for de røde i jakten på sølvtøy denne sesongen. I så måte kunne ikke laget fått mye tøffere motstander i den fjerde runden, med Arsenal på motsatt banehalvdel på Emirates.

Arsenal må på sin side konsentrere seg om Europa League for å vinne noe denne sesongen.

Og det ble en marerittkveld for Arsenal, som mistet begge stopperne Laurent Koscielny og Sokratis med skade. Førstnevnte forlot banen med en kraftig smell i kjeven etter å ha blitt truffet av foten til Lukaku.

Solskjær gjorde totalt fem bytter fra laget som slo Brighton, hvor kraftspissen Romelu Lukaku fikk sjansen fra start, mens spillere som David de Gea, Anthony Martial og Marcus Rashford ble hvilt.

- Jeg bestemte meg for lenge siden at de to skulle spille denne kampen. Det samme gjelder på keeperplass. Det er opp til spillerne å ta sjansen, sier Solskjær om valget om å starte med Lukaku og Sanchez.

De som fikk sjansen i kveld tok vare på den. Det gir nok Solskjær hodebry framover.