Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk den skadelista

Store problemer for Liverpool og Everton før det viktige derbyet.

MANGE UTE: Både Liverpool og Everton har mange spillere ute. Mannen på bildet er Bryan Oviedo som pådro seg to brudd mot Stevenage i FA-cupen. Foto: EUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
MANGE UTE: Både Liverpool og Everton har mange spillere ute. Mannen på bildet er Bryan Oviedo som pådro seg to brudd mot Stevenage i FA-cupen. Foto: EUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld møtes naborivalene Liverpool og Everton til dyst, i det som kan vise seg å bli en av sesongens viktigste kamper. Det skiller ett fattig poeng mellom lagene i ligaene før møtet, og begge kniver om den viktige fjerdeplassen som vil gi mulighet til spill i Champions League neste år.

Det er to veldig amputerte lag som løper ut på Anfield i kveld, hvor Everton kan ha så mange som ti spillere ute med skade. For Liverpools del er det snakk om sju spillere.

Bryan Oviedo, Ross Barkley, Darron Gibson, Gerard Deulofeu, Arouna Koné og Antolin Alcaraz er ute for Everton, som også kanskje må klare seg uten Seamus Coleman, Phil Jagielka, Steven Pienaar og Sylvain Distin som alle sliter med småskader.

Liverpool har på sin side Glen Johnson, Daniel Agger, José Enrique, Mamadou Sakho, Sebastian Coates, Lucas Leiva og Joe Allen ute med skader. Det er tydelig at forsvarsrekka til de røde er tynn før derbyet i kveld.

Fordel for de røde Liverpool har statistikken på sin side før kvelden møte, og har ikke tapt mot de blå naboene på Anfield siden 1999. Den gangen tapte Liverpool 1-0, og Steven Gerrard husker den kampen veldig godt.

Liverpool-kapteinen fikk kampens tredje røde kort i oppgjøret etter en stygg takling på Kevin Campbell, og ble seinere konfrontert av en rasende Campbell stående med buksene på anklene på et restaurant-toalett i byen.

- Jeg hadde skikkelig vondt i magen etter det tapet. Det tok lang tid å komme over det. Vi tapte, og jeg ble utvist, men jeg hadde bestilt et bord på Albert Dock fordi jeg trodde vi ville vinne kampen. Jeg ønsket virkelig ikke å dra, men samtidig ville jeg ikke skuffe folk, så jeg dro. Den første personen jeg møtte var Kevin Campbell, sier Gerrard ifølge The Guardian.

- Han kneppet opp buksa og viste meg merkene jeg hadde gitt ham på låret. Når du er 19 år og det står en mann stor som et fjell foran deg, er det bare én ting du kan gjøre, så jeg tok ham i hånda og unnskyldte meg for den taklingen, sier Gerrard.

Uavgjort sist I fjor endte det samme oppgjøret 0-0. De tre siste kampene mellom lagene har alle endt uavgjort. Sist Everton vant var i oktober 2010 (2-0-seier).

Liverpool står med 9-1-1 på hjemmebane så langt i Premier League. Everton har 4-6-1 på bortebane.

Følg Liverpool - Everton i vårt Fotballstudio fra 21.00!

Hele Norges coronakart