KJEMPEMISS: Det er åpenbart lite som stemmer for Viking, som er på stø kurs mot nedrykk. Her setter Tommy Høiland en gigantsjanse utenfor mål. Video: Fotball MediaVis mer Vis mer

Tommy Høilands bom på åpent mål

Sjekk den utrolige bommen: - Den skal sitte 100 av 100 ganger

Tommy Høiland tok Viking-tapet på egen kappe etter å ha misset på en utrolig sjanse.

Viking - Strømsgodset 0-1

(Dagbladet): Viking ser ut til å styre rett mot direkte nedrykk i Eliteserien. Søndag ble en ny, vond kveld da vestlendingene spilte seg til store sjanser, men ikke klarte å sette dem.

- Det er selvfølgelig aldri kjekt å tape fotballkamper. Og det har blitt mye av det i det siste, men vi må bare kjøre på videre. Vi kan ikke grave oss ned, sier Tommy Høiland (28) til Dagbladet dagen etter tapet i Stavanger.

Misset gigantsjansen

Søndag kveld tok han på seg skylda for Vikings tap. Som nevnt kom hjemmelaget til flere store sjanser, men klarte ikke å sette dem. Etter 55 minutter kom den største av dem alle:

SKUFFET: Tommy Høiland og Viking styrer mot nedrykk. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SKUFFET: Tommy Høiland og Viking styrer mot nedrykk. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Mathias Bringaker prøvde seg først med en ball som gikk forbi Godset-keeper Espen Bugge Pettersen og i stolpen. Ballen spratt ut til Høiland, som enkelt skulle ha bredsidet ballen i mål. Avslutningen gikk istedenfor 50 centimeter utenfor stolpen.

- Det burde vært mulig å sette den. Det er klart at når man ikke klarer å sette sjanser som det, så føler man seg ansvarlig. Det må jeg bare ta på min kappe, sier Høiland.

- Verdens beste jobb

- Er det et tegn på at ting rett og slett ikke går deres vei?

- Jeg tror det er mer tilfeldig. Det der skal jo være mål hundre av hundre ganger. Jeg er ikke den første og blir neppe den siste som bommer på en slik sjanse, sier Høiland til Dagbladet.

Høiland er fra Stavanger, og har lang fartstid i Eliteserien for blant annet Molde, Strømsgodset og naturligvis Viking.

- Vi må bare unngå å se for mye på tabellen og bare kose oss i de kampene som er igjen. Vi har verdens beste jobb, som er å spille fotball. Vi må bare nyte hvert sekund og prøve å slå oss løs og ha det gøy, sier Høiland