Sjekk den utrolige Manchester United-statistikken

At Manchester United gikk seirende av banen etter å ha ledet til pause, var ingen tilfeldighet.

DRØMMESTART: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær fikk en så godt som perfekt start på sesongen. Foto: PA Photos.
DRØMMESTART: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær fikk en så godt som perfekt start på sesongen. Foto: PA Photos.Vis mer
  • Manchester United - Chelsea 4-0

Ole Gunnar Solskjær og hans røde djevler kunne knapt drømt om en bedre start på sesongen. Chelsea slapp inn fire på Drømmenes Teater, og det var egentlig alt som gikk Manchester Uniteds vei:

David de Gea, som hadde en - til ham å være - trøblete sesong i fjor, holdt nullen og vartet opp med en rekke gode redninger. Nysigneringen Aaron Wan-Bissaka ble umiddelbart en publikumsfavoritt med gode involveringer både offensivt og defensivt, og Harry Maguire tilførte et tidligere ustødig United-forsvar ro og duellstyrke.

Prikken over i-en kom da en annen nysignering, Daniel James, kontret inn 4-0.

- Vi fortjente virkelig de tre poengene. Vi må gjøre dette (Old Trafford) til et fort, og gjøre det til et vanskelig sted å score mål, sa Maguire etter kampen.

Råsterk statistikk

For Manchester Uniteds del løsnet det virkelig i andre omgang. De gikk til pause med 1-0 etter en straffescoring fra Marcus Rashford, noe som la grunnlaget for seieren.

Ikke bare på grunn av ledelsen, men på grunn av Uniteds smått utrolige pausestatistikk på Old Trafford.

Statistikkleverandøren Opta forteller nemlig at Manchester United aldri har tapt en kamp på hjemmebane når de har ledet til pause. 280 ganger har de røde djevlene ledet til pause. 264 av kampene har endt med seier. 16 ganger har det endt uavgjort.

Med andre ord:

Manchester United har aldri tapt en Premier League-kamp på Old Trafford når de har ledet til pause.

JUBELSCENER: Daniel James omringes av lagkamerater etter å ha satt inn 4-0. Scoringen dedikerte han til sin far, som gikk bort tidligere i sommer. Foto: Reuters.
JUBELSCENER: Daniel James omringes av lagkamerater etter å ha satt inn 4-0. Scoringen dedikerte han til sin far, som gikk bort tidligere i sommer. Foto: Reuters. Vis mer

Men da lagene gikk til pause, var det ingen som hadde sett for seg at det skulle ende 4-0.

- Vi var nok heldige

- Det var ingen 4-0-kamp, konstaterte Frank Lampard etter oppgjøret.

Han fikk et tøft møte med Premier League i sin første kompetetive kamp som Chelsea-manager, men hadde helt rett. Blåtrøyene fra London hadde to skudd i stolpen og var ved flere anledninger farlige i angrep, noe Solskjær også annerkjente.

- Vi er fornøyde med resultatet. Spesielt i andre omgang var vi gode. Vi holdt formasjonen bedre, kontra bra, men vi var nok heldige som gikk til pause med 1-0 etter første omgang, så ærlige må vi være, sa Solskjær til TV 2.

Men det var United som var kliniske. Etter at Anthony Martial kriget inn Uniteds andre scoring, tok det bare 95 sekunder før Rashford punkterte kampen med sin andre nettkjenning - Uniteds tredje - for kvelden.

Manchester United, som har fått mye kritikk for overgangsvinduet, startet sesongen på best tenkelig vis, og nå venter Wolverhampton borte på Molineux Stadium neste mandag.

Solskjær, som tapte for Wolves to ganger forrige sesong, tar nå med seg masse selvtillit til West Midlands.