Sjekk denne frispark-varianten!

Kreativt i kvinnenes fotball-VM.

(Dagbladet.no): Jan Gunnar Solli og Brann har introdusert det såkalte «lissetrikset» i Tippeligaen denne sesongen. Et over gjennomsnittlig kreativt frisparktrekk, men dessverre uten tellende resultat så langt i år.

Bedre uttelling har Japans fotballdamer med sitt noe spesielle frisparktrekk - noe England fikk smertelig erfare i tirsdagens VM-kamp.

Like før slutt ledet de engelske jentene 2-1, men på overtid satte Aya Miyama inn sitt andre frisparkmål, begge fra nærmere 30 meters hold.

Mesteparten av æren tilfaller selvsagt Miyama selv. Men lagvenninnene bidro de også, ved å bøye seg ned foran den engelske muren hver gang Japan fikk frispark i farlig posisjon. 

I utgangspunktet høres det ikke spesielt truende ut, og det ser kanskje komisk ut på bildet. Men ei som definitivt ikke ler, er Englands keeper Rachel Brown.

- På det andre målet deres kunne jeg ikke se noe som helst, sier hun til AP.

Kysset skoa

Enda mer skuffet var kampens andre tomålsscorer, Arsenals Kelly Smith. Hun snudde kampen for England med to mål, i det 80. og 82. minutt.

RISIKOSPORT: De japanske jentene ofrer ansiktet og sveisen når laget får frispark. Det gikk ut over England tirsdag. Foto: AFP
RISIKOSPORT: De japanske jentene ofrer ansiktet og sveisen når laget får frispark. Det gikk ut over England tirsdag. Foto: AFP Vis mer

Og hun feiret med stil. Etter det første målet tok hun av seg den ene skoen og kysset den - etter mål nummer to tok hun av seg begge skoa og lot lagvenninnene låne dem.

- Jeg er knust. Da det var igjen et minutt gikk jeg rundt og smilte på innsiden, overbevist om at vi hadde fått med oss tre poeng. Men så, med kampens siste spark på ballen. Jeg var høyt oppe, og kom meg grundig ned på jorda, sier hun.

Sjekk denne frispark-varianten!
<B>TOK MED HELE LAGET PÅ FEIRINGA:</B> Så glad blir Aya Miyama og lagvenninnene etter en scoring mot England.
<B>GLAD I SKO:</B> Kelly Smith tok av seg på beina etter begge scoringene.