Sjekk denne resultatrekka

Alt har gått Norges vei i høst.

SARAJEVO (Dagbladet.no): Det er mange gode grunner til å ha tro på norsk EM-spill neste sommer.

Mye handler om det de norske gutta har vist på banen de siste kampene.

Men en del handler også om at ting de norske gutta ikke kan gjøre noe med også går i deres retning.

Tre Bosnia-tap på rad

Hvis vi ser bort fra Norges kamp mot Hellas, har de tre andre topplagene i pulja spilt seks kamper i høst. I fem av disse har Åge Hareides konkurrenter tapt poeng:

Ungarn - Bosnia 1-0 (bosnierne tapte tre poeng).

Malta - Tyrkia 2-2 (tyrkerne tapte to poeng).

Bosnia - Moldova 0-1 (bosnierne tapte tre poeng).

GRUNN TIL OPTIMISME: John Arne Riise (f.v.), Morten Gamst Pedersen, John Carew og de andre norske landslagsspillerne har god grunn til å glede seg over det som har skjedd i høst. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
GRUNN TIL OPTIMISME: John Arne Riise (f.v.), Morten Gamst Pedersen, John Carew og de andre norske landslagsspillerne har god grunn til å glede seg over det som har skjedd i høst. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer

Tyrkia - Ungarn 3-0 (denne kampen er unntaket).

Moldova - Tyrkia 1-1 (tyrkerne tapte to poeng).

Hellas - Bosnia 3-2 (bosnierne tapte tre poeng).

- Dette er hyggelig og bra, og vi har faktisk diskutert det litt i troppen. Selv om dette egentlig ikke skal ha en dritt å si, for det er jo opp til å selv å spille oss til EM, sier Erik Hagen til Dagbladet.no.

- Trenger sju poeng

Selv om det er opp til Norge, er det typisk for vinnerlag å ha slike marginer med seg. Du tar fort store steg oppover tabellen når du får hjelp av andre lag i tillegg til at du presterer selv.

- Det er et godt poeng. Men det som er altavgjørende er at vi gjør jobben vår, og vi trenger minst sju poeng til. Men det er ingen tvil om at utgangspunktet vår nå er godt, sier Hangeland til Dagbladet.no.

Christian Grindheim påstår at han ikke har fulgt så nøye med på de andre lagene, men nikker bekreftende når han får resultatende opplest av Dagbladet.no.

Sjekk denne resultatrekka

- Ja, vi får vel håpe dette fortsetter, at Tyrkia slår Hellas i morgen og at vi gjør jobben mot Bosnia, sier han.

Slitne bosniere

Og som om ikke denne resultatrekka er nok: Da Bosnia tapte med ett mål i Aten på lørdag, spilte de nesten en hel omgang med én mann mindre. Ingen god oppladning foran en ny landskamp bare fire dager etter.

Noe også Bosnia-sjef Fuad Muzurovic innrømmer:

- Spillerne mine er svært slitne. Vi måtte klare oss med ti mann i nesten en omgang mot Hellas, sier han.

- De skal være enda mer slitne etter å ha møtt oss, lover Grindheim.

Men det er ikke riktig at alt har gått Norges vei de siste ukene. Først ble John Carew skadet, og så meldte Steffen Iversen forfall.

En liten fotballnasjon som Norge merker at spillere av deres kaliber er borte.

Samtidig: Ballen virker kledd i rødt, hvitt og blått for for tida, så se ikke bort fra at Thorstein Helstad fyller Carew-skoa og gjør jobben på topp.