Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk denne Teigen-hyllesten fra Thomas Alsgaard

Har skaffet seg copyright.

MIL ETTER MIL, ETTER MIL:   Thomas Alsgaard på toppen av breen ved Val Senales , med drakta til ære for Jahn Teigen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MIL ETTER MIL, ETTER MIL: Thomas Alsgaard på toppen av breen ved Val Senales , med drakta til ære for Jahn Teigen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL SENALES (Dagbladet): Han er den største som i disse dager cruiser rundt på breen i Val Senales med langrennsski på beina. Ikke bare rent fysisk, men også målt i meritter.

Thomas Alsgaard tok gull i åtte internasjonale mesterskap på rad fra OL på Lillehammer i 1994. Totalt ble det elleve mesterskapsgull. Av de mange yngre løperne på breen har riktig nok Marit Bjørgen like mange gull. Petter Northug ligger fortsatt bak på statistikken. Det samme gjør naturligvis også Dario Cologna og Marcus Hellner.

Alsgaards stil er fortsatt umiskjennelig. Drakten gjør også at han skiller seg ut.

- En hyllest til Jahn Teigen, sier han om skjelettdrakten det bare finnes sju eksemplarer av i hele verden.

- Vi fikk dem laget i fjor og brukte dem i konkurranser. Det er Swix som lager den, men den er ikke å få kjøpt. De skal være eksklusiv. Det er kun de aktive i Team United Bakeries som har denne drakten, vi har copyright. Vi er sju løpere som har én drakt hver. De er kule og de ser bra ut. Langrennssporten er konservativ nok som den er, det er bra med noen nye impulser.

- Mye stress
Løperne på Team United Bakeries — Thomas Alsgaards langløpslag — har hver sin drakt.

- Den skal være eksklusiv, fastslår Alsgaard.

Han bruker stadig mer energi på å være en god sjef for laget. Det betyr at det også blir stadig mindre energi å bruke på egen satsing.

- Det er mye stress. Det er jo mitt lag, og jeg føler ansvar for at alt hele tiden er i orden. Når vi går her på breen, må jeg også passe litt på teknikken til gutta og sånne ting. Jeg klarer ikke la være, innrømmer han.

Håper på Brink
I fjor vinter snakket Alsgaard om seg selv som en mulig vinner av Vasaloppet. Det gjør han ikke nå.

- Det er ikke viktig for meg å vinne Vasaloppet, men det er viktig for meg at laget lykkes. Det vil bety ti ganger så mye for meg om Jörgen Brink vinner for fjerde gang på rad, eller om en av de andre gutta på laget vinner, enn om jeg vinner selv, fastslår han.

ORIGINALEN: Jahn Teigen og Inger Lise Rypdal framfører sangen «Voodoo» i finalen, Melodi Grand Prix i 1976.

Foto: Stein Dag Jensen / Dagbladet
ORIGINALEN: Jahn Teigen og Inger Lise Rypdal framfører sangen «Voodoo» i finalen, Melodi Grand Prix i 1976. Foto: Stein Dag Jensen / Dagbladet Vis mer

At hans muligheter for å vinne svekkes for hvert år, føles altså ikke som noe nederlag.

- Jeg har vunnet alt som er verdt å vinne. Vasaloppet er et mosjonsløp, poengterer han.

- Så du ser på det de andre utøverne på breen driver på med som større idrett?

- Selvfølgelig, det er en helt annen verden løperne i verdenscupsirkuset lever i. Vi driver med mosjonsidrett, konstaterer Alsgaard.

Skippertak
At han fortsatt trener mye, skyldes rett og slett at han synes det er moro.

- Jeg har stor glede av å gå på ski og å holde meg i form. Men samtidig er jeg nesten alltid sliten, enten i hodet eller kroppen. Da blir man fort sjuk, og så må man trene i skippertak, erkjenner han.

Så stikker Thomas Alsgaard ut på en ny runde på breen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!