STORFISK I GARNET: Med signeringen av Thierry Henry har Erik Solér vist at han mener alvor med sitt New York Red Bulls. - Etter min mening er Henry fortsatt en av verdens beste spillere, sier nordmannen. Foto: AFP PHOTO/Stan Honda
STORFISK I GARNET: Med signeringen av Thierry Henry har Erik Solér vist at han mener alvor med sitt New York Red Bulls. - Etter min mening er Henry fortsatt en av verdens beste spillere, sier nordmannen. Foto: AFP PHOTO/Stan HondaVis mer

Sjekk det Solér-gliset

Presenterte «en av verdens beste spillere» i dag.

||| (Dagbladet): Allerede i mars ble det for første gang rapportert at Thierry Henry var i samtaler med New York Red Bulls, MLS-klubben der Erik Solér er sportsdirektør.

I dag ble 32-åringen offisielt presentert på Red Bull Arena, med en smørblid Solér ved sin side.

- Vi har fått organisasjonen på plass, og da var tiden moden for å hente en av de beste i verden. Etter min mening er Henry fortsatt en av verdens beste spillere, som han har vært de siste 10-15 årene. Dette er en veldig stor dag for oss, og vi er veldig glade for å ha dratt dette i land, sier Solér til TV 2.

Overfor klubbens egen hjemmeside forsikrer han at Henry ikke bare er en snarvisitt innom.

- Han har gjort det klart til oss at han ønsker å være her på kort og lang sikt, og hjelpe oss til å bli den ledende klubben i Major League Soccer.

- En drøm går i oppfyllelse
Presentasjonen av Henry skjedde på samme dag som han selv annonserte at landslagskarrieren er over. Det passer nok Solér utmerket, ettersom Henry nå slipper lange flyturer over Atlanteren slik som for eksempel David Beckham.

Henry har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over fire og et halvt år. Den er ganske sikkert av det lukrative slaget, ettersom trener Hans Backe opplyser at han hadde flere andre tilbud i Europa, blant annet i Premier League.

Henry insisterer uansett på at det er det sportslige som driver ham. Og denne har du ganske sikkert hørt før:

- Jeg ønsker å takke ligaen, klubben og Red Bull for å hente meg hit, slik at drømmen min kunne gå i oppfyllelse, sier han ifølge ESPN.

Rundspilte Barca?
Franskmannen forhørte seg med flere fotballkompiser før han fattet avgjørelsen, deriblant Fredrik Ljungberg og Youri Djorkaeff, som selv har spilt for klubben.

- For meg var det ikke noe annet alternativ enn Red Bull New York. Jeg ønsket å representere New York. Jeg elsker denne byen. Det var et enkelt valg, sier Henry.

Når det gjelder nivået på ligaen har han heller ingen betenkeligheter:

- Jeg spilte for Barcelona mot Seattle og Red Bulls, og vi møtte tøff motstand. I perioder rundspilte de oss, sier Henry.

Det er hva man kaller et frieri.

DRAKT NUMMER 14: Henry beholder sitt faste draktnummer. Foto:  AFP PHOTO/Stan Honda
DRAKT NUMMER 14: Henry beholder sitt faste draktnummer. Foto: AFP PHOTO/Stan Honda Vis mer