Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk dette kunststykket

Ronaldo bak fire mål da Villa ble rundjult. John Carew ut med skade før pause.

(Dagbladet.no): Manchester United - Aston Villa 4-0.

John Carew scoret et av sine vakreste mål da han hælsparket inn utlikningen for Lyon mot Real Madrid en Champions League-kveld i 2005.

Men selv Carew må ha blitt imponert over scoringen Cristiano Ronaldo avduket da nordmannens Aston Villa besøkte Old Trafford i ettermiddag.


For dét var rett og slett fotballkunst av ypperste sort.

Sytten minutter var spilt da Villa-forsvaret ikke maktet å klarere en corner, og ballen endte i beina på Ronaldo på elleve meter.


Portugiseren reagerte instinktivt, rappet til med hælen, og ballen fikk en fart som nesten ikke skal være mulig å oppnå med den delen av foten.

Villa-målvakt Scott Carson kom seg ikke raskt nok ned, og tilbake sto et fortumlet borteforsvar og lurte på hva Ronaldo nettopp hadde funnet på.

Den scoringen blir det repriser av.

VOILÁ: Cristiano Ronaldo åpner en liten kunstutstilling inne i Aston Villa-feltet, med Olof Mellberg og de andre Villa-forsvarerne som måpende gjester. Foto: REUTERS/SCANPIX
VOILÁ: Cristiano Ronaldo åpner en liten kunstutstilling inne i Aston Villa-feltet, med Olof Mellberg og de andre Villa-forsvarerne som måpende gjester. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Carew ut med skade

Manchester United virket i storslag, og kort etter var Cristiano Ronaldo sentral igjen.

Et nøye oppbygd United-angrep endte ute hos portugiseren på høyrekanten, bredsideinnlegget var like presist som hælsparket som ordnet ledelse, og Carlos Tevez fikk gleden av å heade inn 2-0.

John Carew måtte forlate banen allerede før pause, med noe som kunne se ut til å være en strekkskade.

Shaun Maloney erstattet ham, og han fikk en enorm mulighet da han lurte offside-fella, men feilet alene med Kuszczak tidlig i andre omgang.

Rullet over Villa etter hvilen

I stedet hentet Manchester United fram et nytt praktangrep. Ryan Giggs fant Cristiano Ronaldo, som flikket ballen videre til Wayne Rooney.

Alene med Carson viste kraftspissen hvordan man egentlig skal takle slike situasjoner, han dro seg enkelt rundt målvakten og trillet ballen i det åpne målet.

image: Sjekk dette kunststykket

Avgjort var det selvfølgelig allerede da en tredje målgivende fra Ronaldo lot Wayne Rooney putte på til 4-0 tjue minutter før slutt.

Manchester United imponerte igjen, og viste at de ikke bryr seg om hva Arsenal og de andre tetjagerne bak dem på tabellen finner på.

- Vi nådde et høydepunkt mot Liverpool forrige uke, og vi fortsatte der i dag. Det føles ikke som om vi er nær tittelen, men det er stor selvtillit i spillet vårt, og det er alltid bra på dette tidspunktet, sa Uniteds manager Alex Ferguson, ifølge NTB.

Dette laget lukter gull.

NESTEN HATTRICK: En offsideavgjørelse hindret at Wayne Rooney fikk sitt tredje. Men to scoringer høres det også.
SERVERT: Carlos Tevez styrer inn 2-0 før pause, på det perfekte innlegget fra Cristiano Ronaldo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media