SLITER MED TÅA: Henrik Ingebrigtsen sliter med en betent tå, men sier at han ikke ble preget av det under det litt skuffende løpet i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SLITER MED TÅA: Henrik Ingebrigtsen sliter med en betent tå, men sier at han ikke ble preget av det under det litt skuffende løpet i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Sjekk foten til Henrik etter mila på Bislett

Trøbbel med tåa.

BISLETT STADION (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen stilte på «drømmemila» (1609 meter) under Bislett Games i kveld, men sandnesgutten vartet ikke opp med et maksløp foran hjemmepublikum.

Han lå bra med lenge, men tapte flere plasser mot slutten, og endte til slutt opp på en 7. plass, med tida 3:54,44.

Superkenyaneren Asbel Kiprop vant på 3:51,45, mens landsmannen Silas Kiplagat ble nummer to på 3:51,72.

- Ikke smart nok - Jeg kunne løpt smartere. Nå etterpå føler jeg at jeg har mer å gå på. Jeg må satse på å løpe smartere neste løp, og ikke gjøre de samme feilene igjen denne sesongen. Jeg kjenner meg sterk selv om ikke tida tilsier det, sier Ingebrigtsen - med en svær ispose på foten - under pressekonferansen etter løpet.

Da Dagbladet spør om han kan utdype hva han ikke gjorde smart nok, svarer han:

- Jeg var litt for aggressiv i starten av løpet. Jeg kunne ha ligget fire-fem plasser lenger bak underveis. Jeg valgte isteden å løpe forbi. Det var gøy, men jeg måtte betale for det seinere i løpet.

- Er det på grunn av at du er på hjemmebane at du ble litt overivrig?

- Jeg blir kanskje litt for ivrig. I fjor så var det sånn at jeg skulle prestere og måtte bruke hodet. I år var det sånn at jeg satset alt på å være bedre enn i fjor, og da satset jeg alt. Hvis du satser hardere kan du få høyere belønning, men det kan også dårlig.

- Hvis jeg aldri satser kan jeg aldri få de største gevinstene heller. Jeg er glad jeg har det i meg enda, det å ikke tenker for mye på at det kan gå dårlig. Jeg er heller offensiv og tror på at det skal gå bra. Man må ha den ureddheten - kall det dumskapen eller dumdristigheten.  Som oftest går det bra. Jeg var ganske nær verdens beste løper i dag, og det er ikke så dårlig, sier han.

Hårete mål Ingebrigtsen uttalte i går at målet i kveld var å løpe under 3.50, noe som altså ville sikre ham ny, norsk rekord på distansen. Hans egen rekord fra tidligere var på 3:50,72.

Det klarte han altså ikke. Han har slitt med en liten betennelse i den ene tåa den siste tida - som altså førte til at han måtte ise nedfoten - men hevder at han ikke ble preget av den i kveld.

- Det var jævlig vondt for et par dager siden, men jeg døvet det ned med Voltaren og ispose før løpet. Uansett kan jeg ikke skylde på det i dag. Jeg løper ganske smertefritt. Jeg er i hvert fall godt fornøyd med hvordan kroppen fungerte. Nå tenker jeg at det kan være smart å holde seg borte fra piggskoløping i den nærmeste framtid, sier Ingebrigtsen.

AU, DA: Her er foten til Ingebrigtsen med en god ispose på. Foto: Pål Marius Tingve
AU, DA: Her er foten til Ingebrigtsen med en god ispose på. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer