Sjekk Høilands frekke stikk til rivalen

Herjet mot Start.

• Molde-Start 4-0

MOLDE (Dagbladet): Etter at Tommy Høiland ble den store helten da Molde banket Start 4-0 hjemme på Aker Stadion søndag, var rogalendingen kjapt ute med stikk til erkerivalen Rosenborg.

I en twittermelding spøker Høiland med at han visste det var skrivefeil av de som mente at Rosenborgs Pål André Helland burde være på landslaget, at det ikke er lett å holde styr på navnene Høiland og Helland.

Til Dagbladet forteller likevel 26-åringen at han synes Rosenborg er et mye bedre lag enn Molde.

- Ja. De er helt klart det sterkeste laget i Norge for tiden, sier spissen.

Hat trick-helten 26-åringen åpnet målprotokollen da han i det 21. minutt nikket inn 1-0 etter frispark fra Per-Egil Flo.

Bare minutter etter var samme mann frempå igjen. Harmeet Singh gjorde et nydelig forarbeid og kom seg fri i Starts sekstenmeter. Ballen havnet til slutt i beina til Høiland som vendte vekk sin forsvarer og banket ballen i nettaket.

Brasilianske Agnaldo ordnet 3-0, før Høiland satte punktum med sitt tredje for dagen etter en corner.

- I dag spiller vi bra. Vi går ut og tar kontroll fra start, og var lystne på å vise at vi kan bedre enn det vi presterte mot Viking, sier han.

- Prestasjonen mot Viking var langt under pari. Det var hyggelig å slå tilbake på hjemmebane foran fansen i dag, forteller spissen.

Hurtigtoget scoret Moldes mål borte mot Viking forrige runde og står nå med fem mål i årets seriespill.

Utgående kontrakt Foran sesongen ble det snakket om spisskrise i Molde. Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga ble langtidsskadet, og spillere som Chima Chukwu og Björn Bergmann Sigurdarson forsvant fra klubben.

26-årige Høiland har slitt med spilletid, og har nå bare seks måneder igjen av kontrakten.

STIKK TIL RBK: Etter at Tommy Høiland (26) hadde scoret tre mål i Moldes 4-0-seier over Start, kom spissen med dette stikket til erkerivalen fra Trondheim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STIKK TIL RBK: Etter at Tommy Høiland (26) hadde scoret tre mål i Moldes 4-0-seier over Start, kom spissen med dette stikket til erkerivalen fra Trondheim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må bare tenke på å gjøre det bra for min egen del å hjelpe laget mot seier, så får vi se hva som skjer. Vi har ikke diskutert ny kontrakt, røper Høiland til Dagbladet.

- Det har blitt snakket om spisskrise, men nå har dere har mange som scorer mye?

- Det har vi. Pressen får si hva de vil - vi vet de som regel tar feil når det gjelder slike ting, sier Høiland.

- Tror du det blir vanskelig å sette deg på benken for en annen spiss nå?

- Jeg scoret hat trick i fjor og ble benket, så man skal aldri si aldri. Vi har gode spillere her i Molde, og det er vi glade for, sier han.

-  Jeg har scoret et par mål i begynnelsen av sesongen nå, så jeg må prestere mer enn dette for å si at jeg har lyktes. Jeg har hatt et bra opphold i Molde og nå har jeg bare seks måneder igjen av kontrakten, så nå gjelder det å prestere, sier 26-åringen.

- Det har gått bra det siste året, og jeg har et bra scoringsnitt. Jeg har kanskje fått mer spilletid i år og da kommer målene også. Men det er selvsagt lett å være spiss på et lag som Molde, sier Høiland, som sier han i utgangspunktet har lyst å bli værende i klubben.

Molde har hatt en variabel sesonginnledning og ligger seks poeng bak Rosenborg som troner øverst etter en forrykende start.