Sjekk hva Jamaicas OL-lag vil gjøre i Norge

- Presidenten kommer ikke til å like dette.

TROMSØ (Dagbladet): 174 nasjoner er samlet i Tromsø for 14 dager med sjakk-OL. På kveldens flotte åpningsseremoni var samtlige representert. Også de som ikke har de aller største sportslige ambisjonene. Som Jamaica.

- Vi kom for to dager siden. Det føles nydelig. Vi elsker været her. Det er kjølig. Hjemme i Jamaica er det veldig varmt. Dette er en fin erfaring, sier lagkaptein Warren Elliott til Dagbladet.

Vil nyte Norge Sammen med resten av laget, skryter Elliott av forholdene i Tromsø. I løpet av de neste to ukene håper jamaicanerne også å få oppleve mer av byen som blir omtalt som «Nordens Paris».

- Vi håper å nyte dette landet. Vi ønsker å vinne kategorien vår, men også å ha det moro. Vi har hørt at katedralen er fin, så den håper vi å få sett. I tillegg ønsker vi å gjøre alt annet som er spennende.

Jamaica har deltatt i OL flere ganger før. Gutta fra reggaens hjemland kjenner også godt til Norges største sjakkstjerne, Magnus Carlsen.

- Vi vet mye om han. Han er favorittspilleren til mange på laget vår. Vi er stolte over det han gjør. Han har gjort veldig mye fint for sporten. Det er en god ting, sier Elliot.

Det store ønsket Etter den cirka én timer lange åpningsseremonien, ble laget stående og vente på bussen tilbake til sentrum. Det syntes Makalu Lorne ble i det kjøligste laget. Ikke lenge etter røpet han imidlertid at han har helt spesielle planer for Tromsø-oppholdet.

- Vel, jeg kan egentlig ikke si på kamera hva jeg ønsker å gjøre, men det jeg kan si, er at jeg skal prøve å nyte landet og gjøre det bra for Jamaica, sier Lorne til lagkameratenes store latter.

- Kan du gi et hint?

- Hehe, nei. Jeg kan ikke gjøre det. (Sjakk)Presidenten min hadde ikke blitt fornøyd hvis jeg gjorde det, sier Lorne og ler.

Ikke lenge etter avslører likevel karen fra Jamaica hva han har i tankene.

- Hehe, vi ønsker å møte norske jenter. Helst flere av dem, sier Lorne før han igjen bryter ut i latter.

- Off. Dette kommer ikke presidenten til å like.