Sjekk hvem Kristoff får med seg i Tour de France

Treneren tror han får det tøft.

TILBAKE I MANESJEN: Torsdag ble det endelig bekreftet at Norge får med én mann i sommerens Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TILBAKE I MANESJEN: Torsdag ble det endelig bekreftet at Norge får med én mann i sommerens Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alexander Kristoff skal få god hjelp i massespurtene under sommerens Tour de France.

Alexander Porsev er tatt ut på laget, og blir trolig spurtopptrekker. I tillegg er den rutinerte klassikerrytteren Luca Paolini med på laget.

- Porsev har gjort en veldig god jobb for Kristoff i Tour de Suisse. Det har ikke vært perfekt, men viljen har i hvert fall vært der. I tillegg blir Luca Paolini en viktig mann. Både under etappene i England som får litt klassikerpreg og under brosteinsetappen i Frankrike, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn til procycling.no.

- Blir tøft mot spurtlagene Årets eneste norske Tour de France-rytter har kommet med sine innspill, men til slutt er det den sportslige ledelen i Katjusja som bestemmer.

Tidligere har både Marco Haller og Rudiger Selig vært blant Kristoffs menn, men til touren er heller russiske ryttere blitt foretrukket.

- Ut ifra hva vi hadde sett for oss, er vi fornøyde med dette uttaket. En mann som Marco Haller har blitt nevnt, men jeg tror også Katjusja er litt usikre på hvordan han takler et så tøft treukersritt.

- Alexander har sine hjelpere, men vi vet det blir tøft når de store spurtlagene kommer med sine opptrekk, legger Ørn til.

Trofimov og Rodriguez I en pressemelding skriver Katjusja at de håper på en topp 10-plassering sammenlagt for Yuri Trofimov. Han vant nylig etappen mot Gap i Critérium du Dauphiné. 

- Laget vil også kjempe med Alexander Kristoff mot verdens beste spurtere på de flate etappene, sier Vjatsjeslav Jekimov om uttaket.

I tillegg ønsker laget en etappeseier for Joaquim Rodriguez i andre halvdel av rittet.

Kristoff er denne uka i Norge og forbereder seg til søndagens NM-fellesstart. Deretter flyttes fokus over mot Tour de France-starten i Yorkshire den 5. juli. 

Katjusja til Tour de France: Yuri Trofimov, Joaquim Rodriguez, Egor Silin, Simon Spilak, Alexander Kristoff, Alexander Porsev, Luca Paolini, Gatis Smukulis og Vladimir Isaychev.     

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer