Sjekk hvordan det går når Marit Bjørgen leder 11-åringer i stafett

Kjendistrenere på Bislett.

(Dagbladet): Kristin (11) og Birk (11) var de to heldige barna som fikk ha med seg Marit Bjørgen som lagkaptein under Tine-stafetten på Bislett i dag.

Blant 5170 barn som løp stafett på Bislett, ble det de to barna fra Smestad skole i Oslo som skulle coaches av Bjørgen.

Sammen med friidrettsstjernene Ezinne Okparaebo, Andreas Thorkildsen og alpinsuperstjerne Kjetil Jansrud, konkurrerte fire lag mot hverandre i en kunnskapsstafett før de skulle ut og løpe.

- Vi er fornøyde bare vi slår Marit Bjørgen, lo Jansrud sammen med sine to utvalgte.

Men da konkurransen tok til var det, nærmest selvfølgelig, Bjørgens barn som vant.

- Det var veldig kult å ha Bjørgen på laget, sa Kristin, som også går på ski for Njård, til Dagbladet.

Og også i selve stafetten gikk det bra for laget fra Smestad. Pep-talken fra fungerende manager Bjørgen må ha hatt god effekt.

- Unger er jo stort sett bare positive, og for dem så tror jeg det er artig å få være her, og artig å få møte meg også, kanskje. Jeg kan forhåpentligvis være en inspirasjon for dem, og så er det mye guts og vilje her, så det er jo bare å fyre oppunder. De var klare for å gi alt de, forteller Marit om hvordan hun gjorde barna klare for konkurransen.

- Det var artig å se at det virkelig var vilje og tæl i Smestad-gjengen. Vi ble nummer tre i stafetten, og så vant vi jo selve konkurransen, sier hun til Dagbladet.

Bislett-seansen var bare en liten del av dagens stafettopplegg. I hele landet, fra Svalbard i nord til Lindesnes i sør, løper i dag 104 000 skolebarn stafett på forskjellige arenaer. En stemningsrapport ser du i videoen i toppen av saken.