Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk Katrine Lundes frekke EM-hilsen til keeperne Kari og Silje

Hun er ikke sjenert.

DEBRECEN (Dagbladet): Katrine Lunde (34) sitter gravid hjemme i Györ i Ungarn, mens landslagsvenninnene er på plass i Debrecen - tre og en halv times biltur unna - hvor Norge skal spille de innledende kampene i årets EM-sluttspill.

Den norske keeperveteranen er tidenes mestvinnende norske håndballspiller - med 11 medaljer på 14 mesterskap i EM-, VM- og OL-sammenheng.

- Rart Hun har vært med i samtlige norske mesterskapstropper siden EM i Danmark i 2002. For første gang må Norge klare seg uten målvakten som er anerkjent som verdens beste.

- Det er veldig rart ikke å være sammen med jentene når det er mesterskap, men samtidig gleder jeg meg veldig til å bli mamma. Barn ble et stort savn, og tiden var inne nå, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

OLs beste keeper I hennes svangerskapsfravær utgjør Kari Aalvik Grimsbø (29) og Silje Solberg (24) den norske målvaktsduoen i EM.

Kari har delt keeperplassen sammen med Katrine Lunde i åtte mesterskap - og viste i OL i London 2012 at hun også var i stand til å ta skrittet ut av Lundes skygge. Der ble Grimbsø valgt som keeper på OLs All Star-lag.

Danmarks-proffen ble mamma for halvannet år siden, så årets EM-sluttspill i Ungarn er hennes førse siden OL-suksessen.

Tre på rad Silje Solberg har dannet norsk keeperduo sammen med Katrine Lunde i de to siste mesterskapene (EM 2012 og VM 2013 i Serbia). Dette blir altså Solbergs tredje strake mesterskap for Norge - så i likhet med Aalvik Grimsbø begynner Team Tvis Holstebro-keeperen å få litt fartstid i landslagsdrakta.

Årets mesterskap er likevel det første hvor de må klare seg uten vissheten om at Katrine Lunde kan komme inn og stenge buret om nødvendig.

I sakens anledning har Katrine Lunde sendt dem en svært personlig hilsen fra Györ...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media