LEGENDE: Zinedine Zidane er allerede opped er blant de aller største, men vinner han i kveld blir han del av en svært eksklusiv gjeng.Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto/ NTB Scanpix
LEGENDE: Zinedine Zidane er allerede opped er blant de aller største, men vinner han i kveld blir han del av en svært eksklusiv gjeng.Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto/ NTB ScanpixVis mer

Sjekk legendelista Zidane kan bli en del av

Eksklusiv og kort liste.

(Dagbladet): Som om Zinedine Zidane ikke hadde høy nok status fra før, kan han i kveld ta steget inn i nok en legendarisk liste. Lista over mennesker som har vunnet Champions League eller Serievinnercupen både som spiller og trener er kort og eksklusiv. 

Om Zidane leder Real Madrid til seier mot Atletico i kveld, blir han den sjuende i rekka av legender som har klart det. 

Her er de seks andre: 

Miguel Muñoz Legendariske Muñoz regnes som en av de aller beste managerne i Real Madrid noensinne. Ikke bare vant han La Liga fire ganger som spiller, han vant også Serievinnercupen tre år på rad fra 1956 til 1958. 

Da han så tok over Real Madrid som manager, vant han La Liga ni ganger og Serievinnercupen to ganger til. Muñoz ble med det den aller første som vant den gjeveste europeiske cupen som spiller og trener. 

Giovanni Trapattoni
«Il Trap» er en av de alelr mest meritterte klubbtrenerne noensinne. Han har vunnet alt som er å vinne som manager for blant annet Juventus, Inter og Bayern München, men også som spiller fikk han med seg en skog med pokaler. 

Trapattoni vant Serievinnercupen med AC Milan to ganger, og da han gjentok bedriften som Juventus-manager i 1985 ble han den andre som vant den gjeveste europacupen som spiller og manager. 

Johan Cruyff
Legendenes legende, nederlandske Hendrik Johannes Cruyff, vant selvfølgelig den gjeveste cupen som spiller. I totalfotballens Ajax spilte han klubben til turneringsseier i tre år på rad fra 1970, før han vant den siste utgaven av Serievinnercupen (året før det ble Champions League) med Barcelona i 1992.

Carlo Ancelotti
Premieskapet til managernes gentleman, Carlo Ancelotti, er like fullt som en hvilken som helst storklubbs. Ancelotti vant alt som spiller for Roma og AC Milan og har bare fortsatt seiersgangen som manager.

Champions League har han hentet med Milan som både spiller og manager. I tillegg har han vunnet Champions League med Real Madrid for to år siden. Innimellom det har han vunnet Premier League med Chelsea og Ligue 1 med Paris Saint Germain, men det er en annen historie.

Frank Rijkaard
Nok en legende som har vunnet omtrent alt som er på fotballbanen. Rijkard tok med seg den gjeveste europacupen både som AC Milan-spiller og i Ajax, mens han ledet Barcelona til Champions League-triumf som manager i 2006.

Pep Guardiola
Pep Guardiola har vært en dominerende kraft i europeisk fotball de siste årene, men var også en vinner som spiller. I Barcelona vant han La Liga seks ganger, og Serievinnercupen én gang.

Som manager ledet han Barcelona til to triumfer i Champions League før han skiftet beite til tysk fotball og Bayern München.

I kveld kan altså Zinedine Zidane bli sjuende mann som oppnår det samme.