HELT I BUNNEN: Leicester lå desidert sist etter runde 30. Nå ligger laget på en 15. plass. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix / NIFS.no
HELT I BUNNEN: Leicester lå desidert sist etter runde 30. Nå ligger laget på en 15. plass. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix / NIFS.noVis mer

Sjekk Leicesters utrolige snuoperasjon

Lå helt nederst for få runder siden.

• Leicester - Southampton 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Leicester har hatt en fantastisk utvikling de siste kampene. Fra å ligge helt nederst i runde 30, har laget klatret hele fem plasser på seks serierunder (se tabell i høyremargen).

Laget sto med fem seire på de seks siste i ligaen før dagens kamp, bare slått av ligaleder Chelsea. Og i kveld fikk Southampton erfare hvordan det er å møte et Leicester-lag i flytsonen.

Dobbel Allerede etter 20 minutter hadde hjemmelaget rukket å score to ganger. Begge gangene ved vingen Riyad Mahrez. Ved begge anledningene var det sløvt forsvarsspill av bortelaget, som ellers har imponert stort tidvis denne sesongen.

Ronald Koeman hadde før kampen uttalt at målet var å ta igjen Liverpool på femteplassen, men det er langt opp dit nå. For Saints var aldri i nærheten i denne kampen.

For Leicester sin del begynner ting å se veldig lyst ut med tanke på fornyet kontrakt.

Bunnstriden Det tetner seg skikkelig til i bunnstriden i Premier League etter at Sunderland slo Everton tidligere i dag.

Newcastle lå først under, men slo tilbake og fikk med seg ett poeng mot West Bromwich. Det kan fort vise seg å ikke være nok for et hardt presset mannskap.

Burnley ville ikke gi seg uten kamp, men Danny Ings sin scoring mot Hull var ikke nok for klubben som blir den første til å ta den tunge veien ned i Championship.

For Hull betyr det at alle varsellampene blinker på stasjonen. Premier League-toget er i ferd med å gå fra mannskapet til Steve Bruce.

Aston Villa fikk også et lite pusterom etter seieren over West Ham. Det er nå fire poeng end til streken etter at Tom Cleverley ble matchvinner.

Neste kamp for Leicester er forøvrig av den viktige sorten. Da venter Sunderland som også kjemper for å unngå nedrykk til Championship. I siste kamp venter QPR som står med en fot i Championship.