RØDE STREKER: Roy Hodgson må klare seg uten flere svært sentrale spillere i kveldens returoppgjør i Europa League. I tillegg til de fem rødmerkede på denne lista er også Milan Jovanovic ute - han er ifølge Roy Hodgson sliten. Foto: STIAN HARALDSEN
RØDE STREKER: Roy Hodgson må klare seg uten flere svært sentrale spillere i kveldens returoppgjør i Europa League. I tillegg til de fem rødmerkede på denne lista er også Milan Jovanovic ute - han er ifølge Roy Hodgson sliten. Foto: STIAN HARALDSENVis mer

Sjekk Liverpools skrekkliste

Mangler seks VM-spillere i kveld.

||| (Dagbladet): Det er ofte sånn at en ulykke sjelden kommer alene. I seriestarten har Liverpool vært plaget av en rekke skader på sentrale spillere, og vondt blir verre når viktige Javier Mascherano ikke lenger vil være i klubben.

Mandag var han ikke engang på benken mot Manchester City og han var heller ikke med på flyet til Tyrkia i går.

Derfor er det et hardt rammet Liverpool som i kveld skal forsvare 1-0-ledelsen de skaffet seg mot Trabzonspor på Anfield forrige uke.

Hjemmeværende stjerner I kveldens siste kvalikrunde for Europa League må faktisk Roy Hodgson klare seg uten seks som spilte fast i sommerens VM.

Steven Gerrard, ryggskade
Spilte fire VM-kamper for England.

Fernando Torres, kneskade
Spilte sju VM-kamper for Spania.

Maxi Rodriguez, syk
Spilte fem VM-kamper for Argentina.

Daniel Agger, hjernerystelse
Spilte tre VM-kamper for Danmark.

Milan Jovanovic, sliten
Spilte tre VM-kamper for Serbia.

Javier Mascherano, vil bort
Spilte fire VM-kamper for Argentina.

Prioriterer ligaen Sånt merker ethvert lag. Og i hvert fall et lag som sliter i motgang. Liverpool har bare ett poeng i serien så lang. De har riktignok møtt bra motstand i Arsenal og Manchester City, men dette er samtidig rivaler med tanke på å komme inne blant topp fire.

Og seriestarten så langt er den verste på sju år.

Roy Hodgson, som tok Fulham til Europa League-finale forrige sesong, har ikke lagt skjul på at han prioriterer serien framfor Europa denne sesongen. Derfor tar han ingen sjanser med spillere som kanskje kunne vært med dersom kveldens kamp var et viktig Premier League-oppgjør.

- Når jeg utelater spillere som Torres i denne kampen, for å være sikker på at han kan spille på søndag (mot West Bromwich) - kan jeg ikke si at Europa League er prioritert, sier Hodgson ifølge BBC.

Frykter kampen Å bare ha med seg ett mål før en reise til Tyrkia, er aldri gunstig. De fleste lag sliter i heksegrytene der nede, og det er ekstra bittert for Liverpool at Joe Cole misset på straffe i hjemmekampen.

- Vi misbrukte en gyllen mulighet til å drepe kampen på Anfield. Det blir veldig tøft der nede. Alle som har vært i Trabzon sier at det er et bemerkelsesverdig vanskelig sted å spille, sier Liverpool-manageren.

Denne uka har han i tillegg til skadene fått en vrien sak å håndtere. Mascherano vil bort fra klubben, men Barcelona har så langt ikke vært villig til å betale det Liverpool forlanger. Mandag gikk ryktene om at argentineren gikk ut i streik. Dette er ikke bekreftet, men midtbanespilleren er uansett ikke med til Tyrkia.

Det er nå bare noen dager igjen til overgangsvinduet stenger - og de siste dagene skal også Inter ha fornyet sin interesse for Mascherano.

Spørsmålet er om de søreuropeiske klubbene byr nok og hvor lenge Liverpool vil tviholde på en misfornøyd spiller.

PS! Som en leser så riktig påpeker er også Alberto Aquilani utilgjengelig i kveld - og framover. Han er nemlig utlånt til Juventus.