Sjekk luksushotellet Carlsen skal boltre seg på under VM

Egen suite, privat strand, spa og tennisbaner.

(Dagbladet): 4. november ankommer Magnus Carlsen den russiske byen Sotsji for VM-kampen mot Vishy Anand. I Adler, en halvtimes kjøretur lenger sør, vil 23-åringen innlosjeres på luksushotellet Radisson Blu Paradise Resort & Spa. 

Der vil nordmannen og hans følge av støttespillere, venner og familie kunne boltre seg i det som mest sannynlig blir en hel etasje for seg selv.

- Ja, vi prøver å få bo samlet. Arrangøren holder på å få klarhet i det nå, forteller Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet.

- Gode forhold Luksushotellet tilbyr en rekke ulike fasiliter. 

Det inkluderer fem restauranter, flere barer, privat strand, tennisbaner, basketballbaner, et treningssenter, oppvarmede bassenger både innen- og utendørs, et 2500 kvadratmeter stort spa - og et eget område for pil- og bue-skyting (!). 

- Jeg er ganske trygg på at det blir gode boforhold for oss alle. Da Henrik (Carlsen) var på inspeksjonstur til Sotsji, var en av hans viktigste oppgaver å finne ut hva som var det beste stedet å bo.

- Grunnen til at det ble Radisson, er to ting: Det ene er nærheten til spillelokalet - det tar 20 minutter å gå eller ti minutter med bil. Det andre er at det er det hotellet vi likte best, forteller Agdestein.

Anand på samme plass Hotellets 508 rom skal alle holde høy standard. For å være helt sikker på at komforten er tilstrekkelig, vil imidlertid Carlsen få bo i en egen suite.

Det vil etter alt å dømme også motstander Vishy Anand få mulighet til. Han vil bo på samme hotell. Noe også representanter fra Det internasjonale sjakkforbundet vil gjøre.

Under VM-kampen i India i fjor reiste Carlsen flere ganger til en egen resort og slappet av på hviledagene. Suksessformelen vil bli forsøkt gjentatt i år.

- Men vi har ikke bestemt nøyaktig hvor det stedet vil være ennå. Det er godt å komme seg litt vekk fra presse og stress og kunne koble av. Det er fort gjort å få brakkesyke når man bor på samme sted over så lang tid. Det var noe som var veldig vellykket i India, sier Agdestein, som samtidig kommer med en ørliten avsløring:

- Det er jo fint oppe i høyden i Sotsji. Der er det kanskje også fine forhold for å gå på ski.

- Men er Carlsen flink på ski, da?

- Ja. Han er vokst opp med langrenn, så han liker det.

• VM-kampen mellom Carlsen og Anand er planlagt fra 7. - 28. november. Partiene vil starte klokken 15.00 lokal tid, og dermed 13.00 norsk tid. Spillelokalet er medisenteret i Adler, som ble bygget for å stå klart til vinter-OL i februar.

Les også: Putin kommer til Carlsens VM-kamp