Sjekk NFL-lagets kjempeblemme. Dette er ikke London

Bommet med over 100 mil.

BARE NESTEN: Som seg hør og bør la Falcons ut en grafikk for å vise lagets amerikanske tilhengere hvor London, og kanskje også Europa, ligger, men det var enklere sagt enn gjort. Foto: Twitter
BARE NESTEN: Som seg hør og bør la Falcons ut en grafikk for å vise lagets amerikanske tilhengere hvor London, og kanskje også Europa, ligger, men det var enklere sagt enn gjort. Foto: TwitterVis mer

(Dagbladet): I disse dager driver NFL en voldsom kampanje for å spre den amerikanske fotballens popularitet til denne siden av Atlanterhavet, og i den anledning skal Atlanta Falcons og Detroit Lions spille en kamp i London denne helga.

Som seg hør og bør la Falcons ut en grafikk for å vise lagets amerikanske tilhengere hvor London, og kanskje også Europa, ligger, men det var enklere sagt enn gjort.

- Landet i korrekt land Grafikken bommet nemlig med over hundre mil, og destinasjonen ser ut til å være Barcelona.

Klubben var raskt ute og med en oppdatert grafikk, og tok i går ettermiddag igjen til Twitter med et snev av humor.

- De gode nyhetene er at vi har landet i korrekt land. Beklager. Vi skal friske opp geografikunnskapene våre.

Lag i London Klubbens eier, Arthur Blank, sier i et intervju med The Guardian at han tror amerikansk fotball kommer til å bli en stor hit også i landet som foreløpig foretrekker den tradisjonelle fotballversjonen. Han tipper at det kommer til å være et NFL-lag i Storbritannia i løpet av seks-sju år.

- Vi har ambisjoner om å fortsette å vokse. Vi vil ha flere kamper, og til slutt også et lag i London. Vi tror det er en mulighet, sier Blank.

Det er ikke til å komme utenom at avstandene blir store, men også der har Blank en løsning.

- Det er ikke tatt noen avgjørelse på hvordan gjennomføringen blir der, men om et NFL-lag hadde base i London ville de mest sannsynlig spilt et par hjemmekamper på rad, sier han.