Sjekk Ødegaards vanvittige statistikk i Real Madrid-debuten

Traff med alle pasningene.

MADRID/OSLO (Dagbladet): En snau time ut i kveldens kamp mot Getafe, fikk Martin Ødegaard (16) sine første minutter på banen for Real Madrid.

Han var bare en hårfin offside unna en drømmedebut - men det er dermed ikke sagt at unggutten ikke gjorde sakene sine bra. Av alle sine 17 pasningsforsøk, traff 16-åringen med alle. Det melder statistikknettstedet Opta.

100 % prosent av alle pasningsforsøk. På en drøy halvtime. For Real Madrid.

Gutten sjølv var selvsagt godt fornøyd med debuten.

BYTTER: Her bytter Martin Ødegaard med Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BYTTER: Her bytter Martin Ødegaard med Cristiano Ronaldo. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza Vis mer

- Jeg er veldig glad og veldig stolt, sier han, ifølge Real Madrids egen TV-kanal.     

- Slik vi kjenner ham Faktum er at Ødegaards debut går verden rundt. Usa Today, Aftonbladet, Eurosport, nederlandske NOS, Bleacher Report og britiske Daily Mail er bare noen av dem som er på saken.

En annen som er imponert, er landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Martin var sånn som vi kjenner ham, trygg og god med ballen, og fikk en del involveringer som gjør at han sikkert sitter igjen med en god opplevelse, sier Høgmo til Norges Fotballforbunds hjemmesider.

Landslagssjefen fortsetter:

- Fant seg selv - En historisk dag for Martin, på mange måter. Det er inspirerende for ham å få den muligheten her helt på tampen av sesongen. Gratulerer til Martin og alle rundt ham. Det var veldig gledelig at debuten kom allerede nå i årets sesong.

DEBUT: Martin Ødegaard fikk sin Real Madrid-debut mot Getafe. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
DEBUT: Martin Ødegaard fikk sin Real Madrid-debut mot Getafe. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza Vis mer

Også La Liga-ekspert Petter Veland mener han gjorde sakene sine bra.

- Jeg synes han klarte seg like bra som en kunne håpe og ha forventninger om. Han virket litt nervøs og usikker i starten, og fant ikke helt sin plass på banen og var usikker på hva han skulle foreta seg da lagkameratene hadde ballen, sier han til NTB.

- Men det tok beundringsverdig kort tid før han fant seg selv og glemte omgivelsene, akkurat slik han gjorde det i sin tid på Marienlyst (Strømsgodset) og Ullevaal (landslaget). Han viste at han har lyst til å spille fotball og bydde på seg selv, var klok i vurderingene og utstrålte stor selvtillit. Og da så lagkameratene at han var en de kunne sende ballen til, for han var ikke livredd. Selv om han ikke gjorde noe som tok pusten av folk, sier Veland videre.