MED SJEKK OG DRASKYLAPPER. Trineline danset fra konkurrentene sist. Draskylappene ble aldri benyttet. Det har hun til gode nå. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
MED SJEKK OG DRASKYLAPPER. Trineline danset fra konkurrentene sist. Draskylappene ble aldri benyttet. Det har hun til gode nå. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Sjekk og draskylapper gjør susen

-Det er utstyret på lørdag, sier kusken.

Klikk her. Det står 42 millioner på spill i V75!

-Det var vel ikke mange spillere som var så glade i meg, da det gjensto 700 meter sist.
Men man ser sjelden noe slikt på en lørdag, sier Thor Borg.
Det var den forrykende avslutningen til kaldblodshoppa Trineline han sikter til.
Thor Borg bare satt i køen. Og mange trodde han hadde ventet for lenge. Men da han dro i høyretommen, spant bare Trineline rundt konkurrentene og forsvant til overlegen seier.

Lørdag er hoppa storfavoritt til å vinne i V75-omgangen på Sørlandet Travpark.

-Hun var jo helt rå sist. Det er klart dette er en veldig god vinnersjanse.
Men i travløp kan det skje mye rart.
Uten uhell og tøys og tull vinner hun, konstaterer Borg.

Med sjekk og uten skylapper

Nest sist gikk det derimot helt i ball for Trineline. Men det har sine årsaker.

-De ville prøve henne uten sjekk. Da dro jeg rett og slett lufta ut av henne, da hun galopperte. Sist var det på med sjekkreimen igjen. Og slik blir det også på lørdag, forteller Thor Borg.
Skylappene er også pelt av henne. Hun var utstyrt med draskylapper sist og var rolig og avbalansert underveis. Draskylappene er spart til lørdag. Borg hadde aldri behov for å dra i den snora sist.

Sitter i køen igjen

-Jeg kjører ikke 1200 igjen med henne. Jeg blir nok sittende lenger som sist. Men det er klart at en slik avgjørelse må jo tas der og da, avhengig av tempoet i løpet, forteller Borg.

Flere bra

Thor Borg har en interessant dag på jobben. Han kjører flere spennende hester. Her er hans vurderinger:

-Showmethecigar er muligens litt på vei ut av form. Han var i toppform i vinter, og da detter de gjerne litt ut når sommeren melder seg. Men han er trippelaktuell. Han er rask fra start og skaffer seg en fin posisjon.
Aabergen kan ikke vinne løp på lørdager.
Røyns Skatt har jeg aldri kjørt. Men jeg har sett at han har gått noen svette løp i det siste. Han hører hjemme på V75-kupongen.
Frameable er også verdt en markering. Han er ikke så rask i starten, så det kan bli litt problemer med å finne en bra posisjon. Men han har i alle fall et bra startspor for anledningen. og han går bra hver gang.
Lily West er opp og ned i prestasjonene. Men hun har vært bra de to siste gangene. Har hun en bra dag, og det blir fart i løpet, spurter hun forbi mange. Jeg synes også hun er verdt en markering, avslutter Thor Borg.