CRISTIANO RONALDO: Ingen over - mange under. Foto: REUTERS / Darren Staples
Livepic
CRISTIANO RONALDO: Ingen over - mange under. Foto: REUTERS / Darren Staples LivepicVis mer

Sjekk Ronaldos utrolige rekordsamling: Flest kamper, flest mål, flest skudd

Ser man på statistikken innser man hvor god Ronaldo virkelig er. Superstjernen fortsetter å knuse rekorder. 

Mot Wales ble Cristiano Ronaldo historisk da han scoret sitt niende mål i EM-historien, det betyr at han nå deler førsteplassen med Michel Platini som toppscorer igjennom tidene. Den prestasjonen er en bragd i seg selv, men det er ikke det eneste som fastslår hvor fantastisk portugiseren er.

Her er noen av tallene som oppsummerer hans ekstreme karriere:

364: Man må bøye seg i støvet for Ronaldos 364 Real Madrid-scoringer. Dette er rekorden i klubben. Det er hele 41 mål mer enn Raul som er på andreplassen.

132: Antall kamper superstjernen har på det portugisiske landslaget – på de kampene har han scoret 61 mål som også gjør han til toppscorer for Portugal igjennom tidene. Luis Figo har 127 kamper og er dermed på andreplass.

131: Det er antall imponerende scoringer Ronaldo har i alle UEFA-turneringer (EM senior og junior, Champions League, Super Cup). Andreplass på lista er Raul med 106.

122: Ronaldo har hatt 122 skudd på mål i et EM-sluttspill, det er godt over dobbelt så mange skudd som noen annen spiller siden 1980! På andreplassen er Henry med 52 skudd på mål.

93: Han er spilleren med flest Champions League-mål med sine 93 scoringer. i 2013/14 tok han også rekorden over flest mål igjennom en CL-sesong med 17 mål. På andreplass igjennom tidenes toppscorer ligger Lionel Messi med 83 mål. Messi har kun scoret 14 mål i løpet av en CL-sesong, dette gir ham en tredjeplass på den statistikken. (Andreplassen har også Ronaldo med 16 mål i 2015/16)

20: På fire EM har Ronaldo spilt 20 kamper - det vil si hver eneste kamp Portugal har spilt i EM siden 2004. Av de 20 kampene har han startet 18. I finalen vil han få sin 21. kamp. På andreplass over flest kamper i EM-sammenheng ligger Gianluigi Buffon og Bastian Schweinsteiger med 17 kamper.

7: Ronaldo har scoret i syv internasjonale turneringer. Det vil si hvert mesterskap siden han debuterte for landslaget i 2003. Han er da den første til å ha scoret i fire forskjellige EM-sluttspill, bak ham er Ibrahimovic, Henry, Gomes, Postiga, Smlcer og Klinsmann med tre.

5: Av de ni målene Ronaldo har scoret i EM-sluttspill er fem av dem scoret med hodet, det er flere enn noen annen spiller.

Etter semifinalen mot Wales svarte superstjernen kritikerne:
- Jeg har vært 13 år på det høyeste nivået. Statistikken lyver ikke. Jeg har jobbet hardt og ofret meg hele karrieren, sa Ronaldo i et intervju vist på TV 2.

Etter å ha opplevd flere nederlag i EM-sluttspill har stjerna kun en ting i tankene.
- Jeg håper dere kan få se at jeg heller gråter gledestårer. Jeg har alltid sagt et jeg vil vinne for Portugal. Nå tror jeg vi kan klare det, sier Ronaldo.

Kilder: Uefa, Statbunker, Twitter – Optajoe, The Score