Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk Sanchez' superstatistikk

Senket Stoke.

 POENGKONGE:  Ingen har vært involvert i flere mål i Premier League denne sesongen enn Alexis Sanchez. Foto: NTB Scanpix /Altomfotball.no
POENGKONGE: Ingen har vært involvert i flere mål i Premier League denne sesongen enn Alexis Sanchez. Foto: NTB Scanpix /Altomfotball.no Vis mer

Arsenal - Stoke 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Arsenal har ikke imponert voldsomt denne sesongen. Med tre poeng mot Stoke har London-laget kapret 36 poeng på 21 kamper.

Framover på banen har Arsene Wengers menn produsert 36 scoringer. Det er mye takket være en mann: Alexis Sanchez.

Chileneren har vært involvert i over halvparten av Arsenals scoringer.

- Alexis er en av verdens beste. Han er en spiller som jobber hardt og har mye talent. Det er vanskelig å finne, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge BBC.

2+1 Mot Stoke var trenden den samme. Laurent Koscielny headet hjemmelaget i føringen. Nest sist på ballen var nettopp Sanchez. Men chileneren var ikke ferdig med det.

Før hvilen doblet han ledelsen etter et lekkert soloraid. Og like etter punkterte han kampen da han skrudde inn et frispark. Et frispark som Asmir Begovic i Stoke-buret på klønete vis lot passere.

Uansett var det 26-åringens tolvte nettkjenning denne sesongen. Bare tre spillere har scoret mer.

Kombinerer vi mål og assist er det ingen som slår Arsenal-angriperen, som står oppført med 19 poeng etter Stoke-kampen. Sergio Agüero følger nærmest med 17 målpoeng.

Ifølge Altomfotballs oversikt, følger Chelsea-duoen Cesc Fabregas og Diego Costa på de neste plassene.

Özil tilbake I tillegg til Sanchez' storspill kan Arsenal-fansen glede seg over at flere spillere nå er tilbake fra skade. Mesut Özil spilte for første gang siden starten av oktober, mens Theo Walcott gjorde sitt andre innhopp etter sitt skadeavbrekk.

Engelskmannen burde også ha scoret da Sanchez serverte ham.

På den andre siden måtte Wenger foreta to bytter grunnet skade mot Stoke. Backen Mathieu Debuchy forsvant ut tidlig i 1. omgang med hva som kunne se ut som et brudd i armen.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.