Sjekk spanjolenes syke sentrings-statistikk

Åtte av de 11 som startet traff på minst ni av 10 pasninger.

100 prosent: Morata, som her feirer Spanias tredje scoring, traff på alle sine seks pasningsforsøk mot Norge. Lagkamerat Koke (ikke i bildet) traff på hele 94 av 100 pasninger. Foto: AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA / NTB SCANPIX
100 prosent: Morata, som her feirer Spanias tredje scoring, traff på alle sine seks pasningsforsøk mot Norge. Lagkamerat Koke (ikke i bildet) traff på hele 94 av 100 pasninger. Foto: AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Spanjolene dominerte ballbesittelsen da de gjorde en slutt på Norges U21-eventyr i Israel i dag. Hele 67 prosent av kampen hadde de ballen i laget, i motsetning til Norges 33 prosent, ifølge whoscored.com.

Slikt blir det også pasninger av - mange pasninger. Og spanjolene er treffsikre - veldig treffsikre.

Hele 92 prosent av 688 pasninger fant en spansk lagkamerat, kontra Norges pasningssikkerhet på 74 prosent på 331 pasninger.

Innbytter Álvaro Morata var mest treffsikker, og traff på alle sine pasninger. Han fikk den siste halvtimen, og traff på alle sine seks pasninger. Mer imponerende er det kanskje at Asier Illarramendi, som spilte hele kampen, traff på 97 prosent av sine 94 pasninger. Koke, som forsøkte seg på 100 pasninger, traff på 94 av disse, og Isco, som ble kåret til Banens beste, traff på 98 prosent av sine 64 pasningsforsøk.

Til sammenligning var Fredrik Semb Berge den med best pasningskvalitet av de som spilte alle minuttene for Norge. Forsvarsspilleren traff på 79 prosent av sine 33 pasninger. Foran han hadde Stefan Johansen 86 prosent treffsikkerhet på 51 pasninger, Håvard Nielsen traff på 91 prosent av sine 11 pasninger og Valon Berisha traff på begge sine to.

Spania er kjent for sitt tiki-taka-spill, som går ut på kortpasninger og bevegelse. På grunn av det har de som regel en høy ballbesittelse og stor treffsikkerhet på pasningene sine. Det er likevel imponerende tall av det unge spanske laget.

Den med lavest treffsikkerhet på det spanske u21-landslaget mot Norge var keeper David de Gea. Hans 68 prosent i pasningssikkerhet på 22 forsøk var likevel nok til å slå hele vår startende angrepstrio, som alle fikk lavere treffprosent enn ham.

Men statistikk er ikke alt, og de norske gutta kan forlate Israel med et hevet hode. Dette var første gang et norsk U21-lag var i en semifinale siden 1998, og også den gangen var det Spania som ble et hakk for store for de norske gutta.