Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk stafettgutta ta helt av på gullfesten

- Tiril er for ung. Vi har litt mer erfaring med slikt.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske stafettheltene ble servert fyrverkeri til 20 i stil da de ankom hotellet i Holmenkollen i 21-tiden etter premieutdelingen i Oslo sentrum - hvor de ble hyllet av et enormt folkehav.

20 er også tallet for Ole Einar Bjørndalen i dag:

På hjemmebane vant 42-åringen sitt 20. VM-gull i skiskyting og han er ikke sen om å rangere det helt der oppe blant de største øyeblikkene i en lang og suksessrik karriere.

- Dette stafettgullet er på en klar andreplass, bare slått av stafettgullet i OL i Salt Lake i 2002. Men arrangementsmessig er det det største jeg har opplevd, så mye folk har jeg aldri sett før. Helt fantastisk, sier Ole Einar Bjørndalen.
 
- Tiril er for ung Mens Tiril Eckhoff sleit fælt med å åpne champagneflaska etter kvinnenes stafettgull i går, så var det aldri antydning til flaskedramatikk da Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsene ristet hver sin flaske og erfarent åpnet og sprutet innholdet over alle som sto i umiddelbeær nærhet - akkompagnert av et heidundrende fyrverkeri til hyllest for et gull som sto høyt på lagets ønskeliste før mesterskapet.

- Tiril er for ung. Hun har ikke samme rutine som oss med å åpne champagneflasker ennå, sier Ole Einar Bjørndalen muntert etter den hyggelige sammenkomsten.

- Fuktig søndag Selv er han ingen stor partyløve, avholdsmann som han er, men han er skråsikker på at lagkameratene kommer til å ta helt av på festen etter VM-avslutningen på fellesstart i morgen.

- Søndagen kommer til å bli veldig fuktig, og jeg skal være med på festen. Det har vært en lang og innholdsrik vinter, så da er det lov å ta seg en fest, sier Ole Einar Bjørndalen.

Og han har definitivt fått noe å ta seg et ekstra glass brus for. Superveteranen satte seg mål om en individuell medalje, i tillegg til stafettgull med laget. Og som alle vet har mesterskapet blitt hyggeligere som så for den dobbelte sølvvinneren på sprint og jaktstart.

- VM har vært helt fantastisk, over all forvetning, sier mannen med 20 VM-gull - og nå 56 medaljer totalt i OL- og VM-sammenheng.

Medaljene oppbevarer han i en safe på hemmelig adresse.