Sjekk superrykket til Joshua King

Like rask som Walcott?

||| (Dagbladet): Joshua King regnes som en av de mest spennende spisstypene vi har i Norge.

De fysiske forutsetningene for å lykkes virker i hvert fall å være til stede, noe 18-åringen viste til fulle da han fikk 18 minutter som innbytter i Prestons 5-0-seier borte mot Stockport i ligacupen.

King, som er på utlån fra Manchester United, fikk mest oppmerksomhet for debutmålet like før slutt. Men forspillet til 4-0-scoringen var vel så imponerende.

Videobildene viser hvordan King starter løpet med ball dypt inne på egen halvdel, fosser fra én Stockport-spiller før han parkerer nestemann bare ved å spille ballen på den ene sida og løpe forbi på den andre.

Og selv etter det sugende løpet hadde nordmannen ro nok til å legge ballen på sølvfat for spissmakker Hayes, som trillet ballen i mål fra kort hold.

Greit nok at motstanden ikke var all verden - Stockport spiller i League Two - men rykket og akselerasjonen til King virker uansett å holde toppklasse også i Premier League.

Sir Alex Ferguson var for øvrig til stede under kampen, og kan ikke ha blitt skuffet over det han fikk se. Forrige sesong fikk King et innhopp for førstelaget i ligacupen mot Wolverhampton.

Men med åtte førstelagsspisser i stallen - hvorav to av dem er på utlån - kan det bli tøft nok for 18-åringen å få spilletid.

Inntil videre konsentrerer han seg om å ta vare på sjansene han får i Preston i Championship. På spørsmål fra TV 2 om vi har mer i vente svarer King slik:

- Ja, dette er bare en begynnelse. Det er andre kampen min, jeg har tre måneder igjen. Det skal nok bli en del assister og flere mål i løpet av den tida, sier han.