TO SENE MÅL: Ilkay Gündogan setter inn 3-4 på overtid mot Liverpool. Det var femte gang City scorer i det 90. minutt eller seinere. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
TO SENE MÅL: Ilkay Gündogan setter inn 3-4 på overtid mot Liverpool. Det var femte gang City scorer i det 90. minutt eller seinere. Foto: Andrew Yates/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Statistikk fra Liverpool - Manchester City

Sjekk tallene: Ikke tilfeldig at vi fikk en dramatisk avslutning på Anfield

Ingen lag har ballen like mye og scorer like mye som Manchester City. Hele fem ganger har de lyseblå scoret fra det 90. minuttet og utover. Liverpool slipper også inn mye mål mot slutten av kamper.

Liverpool - Manchester City 4-3 (1-1)

(FourFourTwo): Det ble servert en forrykende forestilling på Anfield i går kveld. Til tross for en solid sluttspurt klarte ikke Manchester City å hente inn Liverpools 1-4-ledelse og gikk på sesongens første ligatap etter 23 spilte kamper i Premier League.

Samtidig betyr det at City kun har vunnet én kamp på Anfield i Premier League etter navnendringen (2002/03-sesongen). De 21 kampene som har blitt spilt på Anfield siden viser 15-5-1 i favør Liverpool, med en målforskjell på 44-20.

Dagbladet FourFourTwo har i forbindelse med kampen fått levert statistikk fra byrået STATS - som har en fartstid i bransjen på 35 år. Selskapet leverer analyser og statistikk fra mer enn 600 ligaer verden over.

Statistikken er levert av STATS.
Statistikken er levert av STATS. Vis mer

Kampstatistikken viser blant annet at det ikke er noen overraskelse at to av Citys mål kom det siste kvarteret. Ingen lag i Premier League scorer like mange mål de siste 15 minuttene.

Gårsdagens scoringer i det 84. og 90. minutt var Citys 18. og 19. det siste kvarteret i ligaen denne sesongen. Det var også femte gang City scoret i det 90. minutt eller seinere.

Her er oversikten over når Manchester City-målene kommer (baklengsmålene inkludert):

Statistikken er fra før Liverpool-kampen og er levert av STATS.
Statistikken er fra før Liverpool-kampen og er levert av STATS. Vis mer

For Liverpool var det bare tredje gang denne sesongen at de røde scoret mål innen det første kvarteret var spilt. Oxlade-Chamberlains scoring kom etter ni spilte minutter.

Samtidig har de røde nå sluppet inn åtte mål det siste kvarteret. Det er ingen andre tidspunkter i kamper hvor de slipper inn mer mål. Mellom 61 til 75 minutter har de røde kun sluppet inn ett mål.

Her er oversikten over når Liverpool-målene kommer (baklengsmålene inkludert):

Statistikken er fra før Manchester City-kampen og er levert av STATS.
Statistikken er fra før Manchester City-kampen og er levert av STATS. Vis mer

Ikke overraskende hadde også Manchester City ballen mest. Liverpool hadde et lite overtak i ballbesittelse det første kvarteret, men derfra og ut handlet det om Manchester City, som til slutt hadde en ballbesittelse på 60 prosent.

Det har ikke skjedd i en eneste ligakamp denne sesongen at ikke de lyseblå har hatt ballen mest. Nærmest kom Tottenham på Etihad da City hadde ballen 52,7 prosent av tiden. Mest ballinnehav hadde Guardiolas menn mot Newcastle på St. James' Park (74,6 prosent).

For Liverpools del har klubben aldri levert færre pasninger denne sesongen enn i går (376 totalt). Den forrige bunnoteringen kom mot nettopp Manchester City i det omvendte oppgjøret (382 pasninger) som endte med 5-0-seier til de lyseblå.

Her kan du se mer info om ballbesittelse og hvor ofte ballen var i de forskjellige sonene på banen:

Statistikken er levert av STATS.
Statistikken er levert av STATS. Vis mer

Ingen spillere slo flere pasninger enn Nicolas Otamendi på Anfield. Midtstopperen traff på 83 av 94 pasninger. Georgino Wijnaldum slo flest pasninger av Liverpool-spillerne (41). Sju City-spillere slo flere pasninger.

Det er også verdt å merke seg at en spiller som Mohamed Salah bare slo 18 pasninger, minst av samtlige spillere som spilte mer enn én time.

Samtidig var det ingen spillere som skjøt mer enn Salah. Tre av egypterens seks avslutninger traff mål, hvorav det ene skuddet gikk inn da Ederson var på bærtur etter en snau time.

Manchester City har ikke sluppet til like mange avslutninger som Liverpool hadde i går (16) denne sesongen. Den tidligere rekorden hadde Crystal Palace (10) i 0-0-kampen for noen runder siden.

Andre ting:
Raheem Sterling maktet ikke å få til en avslutning for bare andre gang denne sesongen. Han har hatt to avslutninger eller mer i 14 av 17 kamper.

Joe Gomez og Nicolas Otamendi hadde sju suksessfulle taklinger hver, mest av samtlige spillere.

Liverpool har scoret tre mål eller mer i 12 av 23 kamper denne sesongen.

Liverpool har ikke tapt på Anfield på 14 kamper (8-6-0).

Det er første gang siden desember 2016 at Liverpool har vunnet fire strake kamper.

City hadde ikke tapt på 30 strake ligakamper før denne kampen (26-4-0).

City er på delt førsteplass over antall poeng (62) etter 23 ligakamper, det samme som Chelsea klarte i 2005/06-sesongen.

Det var første gang City slapp inn fire mål siden 0-4 mot Everton for nøyaktig ett år siden i dag.