VILLE MENN: Cristiano Ronaldo hadde vært La Ligas totalt dominerende angrepsspiller - hvis ikke han kom fra samme generasjon som Leo Messi. Duellen mellom de to har vært fantastisk å følge denne sesongen, og nå skal de stå ansikt til ansikt fire ganger på de neste 18 dagene.Foto: SCANPIX
VILLE MENN: Cristiano Ronaldo hadde vært La Ligas totalt dominerende angrepsspiller - hvis ikke han kom fra samme generasjon som Leo Messi. Duellen mellom de to har vært fantastisk å følge denne sesongen, og nå skal de stå ansikt til ansikt fire ganger på de neste 18 dagene.Foto: SCANPIXVis mer

Sjekk tallene som gir Messi overtaket

Superduell i El Clasico i morgen.

Følg Barcelona - Real Madrid i Dagbladets fotballstudio i morgen kl. 22!

(Dagbladet): Duellen mellom Leo Messi og Cristiano Ronaldo har vært nesten utrolig å følge denne La Liga-sesongen.

Ronaldo har levert 28 mål for Real Madrid i ligaen, et toppscorerantall uansett hvilket annet land du drar til i Europa.

I Spania er han forbigått av Leo Messis 29.

Diskusjonen om hvem av dem som faktisk er den beste spilleren hisser stadig opp fotballfans, og de neste 18 dagene blir argumentene trolig flere på begge sider, når Barcelona og Real Madrid står ansikt til ansikt fire ganger på kort tid.

Da Dagbladet spurte ekspertene for noen uker siden, kom Messi ut på topp.

Englands landslagssjef Fabio Capello synes også det er nesten umulig å velge, men ga et lite hint da han ble spurt om hvem av Messi og Ronaldo han ville hatt som spiller dersom en av dem kunne skifte nasjonalitet.

- Mens Cristiano kan engelsk, kan Messi fotball, sa Capello, ifølge Fifa.com.

Messi topper?
Optas statistikk, gjengitt av Eurosport, viser også at Messi kanskje har vært den hvasseste av de to denne sesongen, ikke bare fordi han har nettet en liten scoring mer enn Ronaldo.

Messi har 17 målgivende pasninger mot Ronaldos åtte, og er mer involvert dersom man går ut fra antall berøringer.

Argentineren slår nesten dobbelt så mange pasninger som Ronaldo, og treffer også målet oftere enn sin Real-rival.

Forrige gang lagene møttes endte det i ydmykelse for Real Madrid. Likevel tror Cristiano Ronaldo det er mulig å slå Barcelona, om ikke alle de fire gangene framover, så i hvert fall over to Champions League-semifinaler.

- Vi møter den sterkeste motstanderen som finnes, og må være klare. Vi kommer nok til å forberede oss ulikt før de forskjellige kampene, sier han til klubbens offisielle hjemmesider.

- Barcelona er et av de beste lagene i verden, men det er vi også. Vi må tro at det er mulig å slå dem. Vi er i god form og spiller med selvtillit. Jeg tror laget som gjør færrest feil vinner, og håper det er Real Madrid, sier Ronaldo.

Champions League viktigst
Canal+-ekspert Petter Veland tror Champions League-kampene betyr mest for José Mourinho og Real. Ni år har gått siden Real gikk til topps i Champions League sist, og da de kom seg til kvartfinalene i år, var det for første gang på syv år.

- De kampene er nok viktigst for dem, med tanke på den historikken både Mourinho og Real har i turneringa, sier Veland til Dagbladet.

- Real er sulteforet, og har ventet på den tittelen så lenge. I tillegg har Mourinho en historie i Europa som de fleste er kjent med, sier han, og sikter til portugiserens to troféer med Porto og Inter.

Likevel mener Canal+-eksperten at Copa del Rey-tittelen henger høyere i år enn mange kanskje tror.

- I Copa del Rey-finalen skal det jo faktisk deles ut et trofé. Jeg tror faktisk Mourinho heller hadde tatt en seier der og tap i Champions League-semien, dersom finalen til slutt skulle med tap, for eksempel, sier Veland.

- Samtidig er det også et poeng at det skal være lettere å ta Barcelona i løpet av en kamp enn over to kamper. I Champions League skal lagene møtes to ganger, og da er det oftere det sterkeste laget som vinner til slutt. På papiret er Barcelona favoritt før hver av disse kampene, men det er mindre sannsynlig at de tar alle fire, sier han.