Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk terningkastene.!

Offensivt

Stabæk fikk vist seg fra en mindre jålete og mer direktespillende side i fjor - og spilte praktfotball da bevegelsene stemte og individualistene hadde dagen. Potensialet ligger der, med andre ord. Men er helt avhengig av fart på bein og ball for å lykkes. Begrenset duellstyrke og elendig luftstyrke.

Defensivt

Spillermateriellet passer godt til 4-2-3-1-formasjonen. Forsvarsrekka og de to defensive midt-banespillerne er disiplinerte og fysisk robuste. Relativt nykomponert forsvarsfirer. Midtstopper André Muri (21) er løfterik, men fersk.

Førsteellever

Knudsen - Stenvoll, Kjølø, Muri, Holter - Wilhelmsson, Stenersen, Sand, Andresen, Mikkelsen - Gudmundsson. Vil spille gode enkeltkamper, men kommer også til å slite mot defensive, fysiske lag. Lette framover.

Reserver

Tynt - bortsett fra på keeperplassen. Men kanskje slår en unggutt som Samis Fazlagic (20) igjennom og fortsatt venter vi på at Thomas Finstad (25) skal innfri. Tippe-ligaen kommer foreløpig litt for tidlig på en gjeng talentfulle 18-19-åringer.

Nøkkelspillere

Martin Andresen, Christian Wilhelmsson, Tryggvi Gudmundsson. Skaperen, artisten og toppscoreren. Klubben budsjetterer med salg av Wilhelmsson, og kan fort miste ham før seriestart. Gudmundsson er nærmest alene om scoringsansvaret. Andresen er kanskje den viktigste enkeltspilleren i Tippeligaen.

Trener

Gaute Larsen er en grundig og jordnær trenertype Stabæk trenger. Har innført 4-2-3-1-formasjonen, som andre lag har begynt å kopiere - og skapt en fin balanse av ferdigheter. Men fjorårets mange tapte matchballer forsterket inntrykket av manglende vinnerkultur.

Konklusjon nr. 8

Kanskje størst problemer utenfor banen for Stabæk i år, men også sportslig blir det en nedtur. Spillerstallen er tynn og Christian Wilhelmsson blir når som helst solgt. Dermed forsvinner lagets viktigste angrepsvåpen. Stabæk ser solide ut bakover, men for veike og for dårlige i luftrommet til å få den uttellinga som kreves.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling