ANALYSEN: Thorir Hergeirsson har tegnet den norske utviklingen i OL så langt for Dagbladet. Til venstre den ideelle utviklingnskurven, til høyre den han selv har opplevd. - Litt opp og ned, men alt i alt går det riktig vei, sier treneren. Foto: Tormod Brenna
ANALYSEN: Thorir Hergeirsson har tegnet den norske utviklingen i OL så langt for Dagbladet. Til venstre den ideelle utviklingnskurven, til høyre den han selv har opplevd. - Litt opp og ned, men alt i alt går det riktig vei, sier treneren. Foto: Tormod BrennaVis mer

Sjekk Thorirs OL-analyse

- Jeg må låne et Drillo-uttrykk.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): - Mellomfornøyd pluss, svarer Thorir Hergeirsson på Dagbladet spørsmål om hvor fornøyd han er med håndballjentene så langt i OL.

- Det er et Drillo-uttrykk som jeg låner, men det passer bra, sier treneren.

Norge hadde få problemer med å slå Montenegro og sikre kvartfinaleplassen fredag kveld. Men selv om mye var bra, er det fortsatt litt smårusk her og der.

Stigende kurve

- Se her, sier Thorir og drar opp notisblokka og kulepennen.

- Jeg er opptatt av at vi utvikler oss underveis. Men en utvikling går sjelden sånn, sier han og tenker en rett strek på skrå oppover.

- Men jeg synes vi er i riktig kurve, sier han og tegner kurven du ser på bildet øverst i denne saken. Utfordringen er å få kurven til å fortsette å stige uten de store tilbakeslagene underveis.

Mange aksjeeiere ville elsket den kurven du har tegnet, det er stadig kursstigning?

- Ja, vi føler det.

Roser Grimsbø

- Hva var mest gledelig i dag?

- At vi vinner kampen og sikrer en kvartfinaleplass. Og målvakt-spillet til Kari Aalvik Grimsbø med en redningsprosent på over 60 prosent. Det er meget bra, sier Hergeirsson.

60 PROSENT: Kari Aalvik Grimsbø spilte en kjempekamp mot Montenegro. Redningsproseten ble 60. -  Det trenger vi, sier trener Thorir Hergeirsson.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
60 PROSENT: Kari Aalvik Grimsbø spilte en kjempekamp mot Montenegro. Redningsproseten ble 60. -  Det trenger vi, sier trener Thorir Hergeirsson.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det brennes en god del sjanser, både i denne kampen og tidligere i OL, hva kan gjøres med det?

- Det må hver enkelt spiller bare øve seg på, å være råere i duellen med målvakten. Dessuten er flere spillere som har litt å gå på når det gjelder å ha litt is i magen i avslutningene. Dette må spillerne ordne selv, det er ingen andre som kan score for dem.

Spiller liten rolle

- Noen ønskemotstander i kvartfinalen?

- Nei, som det ser ut nå er det Sverige, Frankrike, Russland og Nederland som går videre fra den andre gruppa. Det er fire lag vi kjenner godt. På en god dag vet vi at vi kan slå dem.

- Men vi vet også at vi kan ryke om vi ikke har dagen. Hvem vi møter har liten betydning slik jeg ser det nå.

- Vi må sørge for å være så gode sjøl at vi slår det laget vi møter, sier Thorir Hergeirsson.