Sjekk ut disse, Åge

Landslagssjefen varsler midtbaneslag mot Skottland. Men han savner ballvinnere og taklingsterriere som kan gå først i krigen.

-  Det å stå imot på Hampden Park, det å ha litt stake i seg, blir utrolig viktig. Så vi må stille med noen som har litt skjeggstubber, sa Åge Hareide på pressekonferansen i går.

Dagbladet har snakket med samtlige Tippeliga-trenere, og stilt følgende spørsmål:

Har du noen spillere, helst med en del stake og skjeggstubber, som Hareide bør vurdere til Skottland-kampen?

Øystein Gåre, Bodø/Glimt:

-  Jeg har ingen spillere i form og ingen med skjeggvekst. Nei, om Åge ringer, skal jeg gjerne gi ham hjelp, men jeg tror Åge har utmerket kontroll sjøl, og jeg har ingen behov for å bidra gjennom media.

Mons Ivar Mjelde, Brann:

-  Jeg har en spiller til Hareide, men han satt bare på tribunen i går. Ragnvald Soma har både fysikken og tør dessuten spille fotball. Han er en spiller som vil veldig mye, og jeg er sikker på at han kan gjøre mye for landslaget.

Knut Torbjørn Eggen, Fredrikstad:

-  Vi har vel ikke noen på vårt lag som har noe å tilby. Dessuten tror jeg at Åge har god oversikt og til enhver tid tar ut det beste laget.

Ståle Solbakken, Ham-Kam:

-  Jeg tror ingen enkeltspillere i Norge er bedre enn de som er i troppen. Derfor tror jeg ikke han kommer til å hente inn noen nye. Men han kommer kanskje til å endre sammensetningen på midtbanen. Ingen av mine er nok aktuelle.

Arne Erlandsen, Lillestrøm:

-  Hos oss har vi to spillere som har potensiale til å spille på dette landslaget. Det er Frode Kippe og Pål Strand. Men da må de være i toppform, og de må løfte seg flere hakk for å komme dit før neste uttak.

Hans Knutsen, Lyn:

-  Jeg har veldig tiltro til at de gutta gjør riktige valg. Hos oss har vi Jan Derek inne i troppen.

Tommy Berntsen har gjort en god jobb for oss, men på stopperplass er de tydeligvis komfortable med dem som er inne. Øyvind Leonhardsen er på vei opp igjen, men de må vurdere sjøl om spillestilen hans passer det de prøver på.

Reidar Vågnes, Molde:

-  Per i dag har vi ikke flere spillere enn Petter Rudi som er aktuelle for A-landslaget. Petter kan spille både venstre- og høyreflanke, men Åge kjenner Petter like godt som meg, og vet at han er aller best sentralt i banen.

Jeg tror at Petter er spilleren som passer i bildet Åge snakker om. Men da må han opprettholde samme form som han har hatt siste måneden.

Ola By Rise, Rosenborg:

-  Dette vil ikke jeg legge meg borti. Åge får ta ut de han ønsker.

Jan Halvor Halvorsen, Sogndal:

-  Jeg har hatt med Alexander Ødegaard de siste gangene, ellers tror jeg ingen av mine spillere er aktuelle. Dessuten regner jeg med at Åge har oversikten.

Gaute Larsen, Stabæk:

-  Martin Andresen er vår kandidat, og han er jo kaptein. Ellers har jeg ingen jeg vil prøve å snakke inn på landslaget.

Jeg regner med at Åge vet akkurat hva han ser etter, og hvem som har det.

Per-Mathias Høgmo, Tromsø:

-  Jeg synes det er merkelige utsagn. Disse spillerne bør han jo finne i den troppen han har. Men hos oss er vel Ole Martin Årst den mest aktuelle.

Og han har både spisse knær og albuer, og flere skjeggstubber! Han er vår kanskje beste forsvarsspiller, i tillegg til å være toppscorer. Dessuten har Steinar Nilsen vært stabil og god i hele år, og han har en voldsom vinnervilje.

Roy Hodgson, Viking:

-  Åge Hareide er nordmann, og jeg vil tro han har god kontroll på norske spillere. Men om han noen gang vil snakke med meg om noen i Viking, vil jeg med glede svare ham.

Kjetil Rekdal, Vålerenga:

-  Jeg er desverre litt for gammel! Men de kan jo komme og ta en titt på Thomas Holm. Han er en midtbanespiller med pondus og løpskraft. Likevel tror jeg de beste spillerne er i troppen, men de må være klar over at det er noe annet å dominere på landslaget enn i Tippeligaen.

Arne Sandstø, Odd Grenland:

-  Av våre spillere er det Alexander Aas han bør se på. Det er ikke mange i Norge som har større muskler enn han. Men det spørs vel om han er spillertypen de ønsker. Når det gjelder midtbanen, forstår jeg ikke hvorfor de ikke bruker Tommy Svindal Larsen. Han er god med ballen, samtidig som han går ned i banen for å hente den. Jeg tror Tommy ville gjort Frode Johnsen 10 ganger bedre.

TØFFINGER: Tromsøs hardhaus Steinar Nilsen er en mann for de tøffeste slagene, mener Tromsø-treneren. Mannen han taper denne hodeduellen mot, Ørjan Berg, har dessverre sagt nei til Norge.