Sjekk videoen som skulle lokke basketstjerna til Dallas

Noe for Manchester United i deres jakt på Cesc Fabregas?

(Dagbladet): I sommer var det ingen spillere i den Nord-Amerikanske basketligaen NBA som var hetere på overgangsmarkedet enn Dwight Howard (27).

Den 211 centimeter høye senteren regnes av mange som NBAs beste defensive spiller, noe han har blitt kåret til tre ganger i løpet av karrieren.

I fjor sommer gikk han fra Orlando Magic til Los Angeles Lakers etter en lang overgangssaga, men fant seg aldri til rette i filmbyen. Denne sommeren var han kontraktsløs, og klubbene sto å kø for å sikre seg den defensive kjempen.

Til slutt valgte han Houston Rockets, og signerte en fireårskontrakt som etter sigende var verdt rundt 520 millioner kroner.

Lagde superheltvideo Howard var i møte med flere klubber før han gjorde valget sitt, blant annet Dallas Mavericks

De valgte en noe uvanlig strategi.

Mavericks lagde en animasjonsvideo på drøye to minutter som viste hvordan Howard ble sendt til jorden fra en annen planet akkurat som Supermann blir i tegneserien og filmene.

DOLLARGLISET: Dwight Howard (t.h.) ble presentert som Houston Rockets-spiller i midten av juli. Han signerte en fireårskontrakt som skal ha vært verdt rundt 520 millioner kroner. Til venstre: Rockets-eier Les Alexander. Foto: Bob Levey / AFP / NTB Scanpix
DOLLARGLISET: Dwight Howard (t.h.) ble presentert som Houston Rockets-spiller i midten av juli. Han signerte en fireårskontrakt som skal ha vært verdt rundt 520 millioner kroner. Til venstre: Rockets-eier Les Alexander. Foto: Bob Levey / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Mavericks' eier Mark Cuban er en milliardær som er kjent for å ta store sjanser i forretningslivet, og i et blogginnlegg forsvarer han at de lagde videoen selv om Howard valgte en annen klubb.

- Ville jeg gjort det samme igjen? Absolutt. Hvorfor? For i NBA, som i forretningslivet utenfor idrett, må du ta sjanser for å bli belønnet. Du må være smart og ha hellet på din side, skriver han.

Noe for andre lag Det virker også som om Cuban er noe bitter over at Howard ikke bet på agnet han la ut. Like etter at overgangen til rivalen Rockets var klar, ble Cuban sitert på at Mavericks kom til å bli et bedre lag uten Howard.

Det fikk sportsgiganten ESPN til å stille spørsmålet hvorfor Mavericks gikk ut og sa Howard var, for andre sommer på rad, deres store mål på overgangsmarkedet.

Så får vi se om å produsere liknende videoer kan bli en trend. Manchester United har jaget Barcelonas Cesc Fabregas hele sommer, og muligens er en superheltvideo det som skal til for å lokke ham tilbake til England. Hva slags superhelt Fabregas kan være er mer usikkert. Kanskje en som er like treffsikker med pizzastykker som en fotball?

BITTER? Dallas Mavericks' eier Mark Cuban (i midten), her i krangel med en dommer sist sesong, sa laget blir bedre uten Howard etter at han valgte rivalen. Foto:Mike Stone /Reuters / NTB Scanpix
BITTER? Dallas Mavericks' eier Mark Cuban (i midten), her i krangel med en dommer sist sesong, sa laget blir bedre uten Howard etter at han valgte rivalen. Foto:Mike Stone /Reuters / NTB Scanpix Vis mer