Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekker 40 Tour-syklister for doping

Franske myndigheter går gjennom dopingtestene på nytt.

TATT FOR DOPING: Østerriske Bernhard Kohl ble tatt for å ha brukt dopingmetoden CREA under Tour de France i 2008. I mai i år la han opp som syklist. Nå avslører han at også årets Tour-ryttere mistenkes for doping. Foto: Dieter Nagl/Scanpix
TATT FOR DOPING: Østerriske Bernhard Kohl ble tatt for å ha brukt dopingmetoden CREA under Tour de France i 2008. I mai i år la han opp som syklist. Nå avslører han at også årets Tour-ryttere mistenkes for doping. Foto: Dieter Nagl/Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Det er den østerrikske syklisten Bernhard Kohl som kommer med de oppsiktsvekkende opplysningene til avisa Kurier.

Kohl var inne til samtale hos de franske dopingmyndighetene (AFDL) og fikk se en liste over 40 ryttere, som franskmennene mistenker for juks, skriver den danske avisa Jyllandsposten.

Sjefen for kontrollavdelingen hos AFDL bekrefter at han har vist lista over de mistenkte til Kohl.

- Ja, jeg har vist ham lista, sier Jean-Pierre Verdy til Kurier.

Brukte CERA
Kohl la selv opp som syklist i mai i år etter å ha blitt tatt for å ha dopet seg under fjorårets Tour de France. Han brukte en en metode som kalles CERA, som er den siste generasjonen av bloddopingen EPO.

Kohl uttalte da han la opp at det ikke er mulig å lykkes i sykling uten å dope seg, og sier lista over de 40 rytterne gjorde stort inntrykk på ham.

- Jeg ble ute av meg da jeg så lista. Jeg kan forestille meg at mange blant topprytterne tok CERA, vi var alle sikre på at det ikke kunne oppdages, sier han i gårsdagens Kurier.

Hemmelige kilder
Dopingjegeren Verdy er kjent for å bruke ukonvensjonelle arbeidsmetoder. Han jobber med tollere, politi og myndigheter, men også med folk bak kulissene i sykkelverden og rytterne i feltet.

- Fordeler er at jeg aldri oppgir mine kilder. Selv presidenten for AFLD kjenner dem ikke. På den måten er det ingen risiko for at de blir gjenkjent, det ville være farlig for dem, sa Verdy i et intervju i juli.

I tillegg til Kohl ble Stefan Schumacher, Leonardo Piepoli og Riccardo Ricco utestengt i fjor for å ha benyttet CERA. Resultatene fra årets undersøkelser er klare om omtrent 14 dager.

NYE ANALYSER: Franske myndigheter skal sjekke dopingtester fra årets Tour de France, her er hovedfeltet på vei opp Champs Elysees. Foto: Scanpix
NYE ANALYSER: Franske myndigheter skal sjekke dopingtester fra årets Tour de France, her er hovedfeltet på vei opp Champs Elysees. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling