Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekker inn til alvoret

Landslagssjef Nils Johan Semb kommer ikke til å la spillerne bestemme i hvilken formasjon Norge skal spille i de avgjørende kvalik-kampene mot Danmark og Romania.

Semb virket avslappet, men konsentrert da han sjekket inn på SAS Fornebu i går ettermiddag. Landslagssjefen har allerede planlagt i detalj den tre uker lange oppkjøringen fram mot EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i Parken 7. juni.

- Jeg kommer til å teste ut tempo, struktur og kvalitet gjort med ball, sier Nils Johan Semb.

Upåvirket

Etter ettmålstapet mot Irland for knappe tre uker siden, sa flere av spillerne klart fra om at de foretrekker formasjonen 4-4-2 i stedet for 4-5-1. Semb smiler av diskusjonen og mener at journalistene får de svarene de leter etter. Han vil uansett ikke la seg påvirke.

- Jeg velger ut det laget og den formasjonen jeg mener vi har størst sjanse til å vinne med. Den formasjonen jeg velger, er avhengig av hvilke spillere jeg ønsker å ha med på laget og hvilken form spillerne er i, sier han.

- Jeg har mye å velge i bak og framme. På midtbanen har jeg et begrenset antall spillere å velge i, tilføyer han.

Ingen klare svar

Treningskampen mot Finland torsdag vil ikke gi noen klare svar på hvilke prioriteringer landslagssjefen kommer til å gjøre i Parken.

- Kampen er viktigst med tanke på proffene. De trenger kamptrening, sier han.

John Carew, Torjus Hansén og André Bergdølmo er fritatt fra Finland-kampen fordi de har mye å spille om i klubbene sine. I tillegg er Tommy Svindal Larsen uaktuell på denne siden av sommeren på grunn av en kneskade. Han erstattes av Fredrik Winsnes.

- Et delvis avrevet leggbånd gjør at han ikke kan spille fotball på seks til åtte uker, sier landslagslege Lars Engebretsen.

Keeperduell

Frode Olsen, Erik Holtan og Espen Johnsen er alle aktuelle i mål mot Finland. Keeperne kommer til å få kjørt seg i tida framover.

- Det blir bra å få litt tid sammen. Det blir mye og hard trening. Så hard at de må krype hjem, sier Erik Thorstvedt, med et smil.

- Blir det vanskelig å velge ut den beste?

- Nei. Det valget blir enkelt. Jeg kommer til å velge den som tar ballen mest.

AVSLAPPET: Semb virket avslappet, men konsentrert da han sjekket inn på SAS Fornebu i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media