Sjekker om Jacobsen kan innvie Vikersundbakken

- Må snart få en avklaring, sier Bråthen.

SVEVEKLAR: Anders Jacobsen kan bli hopperen som innvier den nye Vikersundbakken.Foto: SCANPIX/AFP/CHRISTOF STACHE
SVEVEKLAR: Anders Jacobsen kan bli hopperen som innvier den nye Vikersundbakken.Foto: SCANPIX/AFP/CHRISTOF STACHEVis mer

Hønefoss-hopperen Anders Jacobsen kan bli førstemann som setter utfor i den utvidede Vikersundbakken.

Rennleder Ole Gunnar Fidjestøl bekrefter overfor Bygdeposten at de sjekker mulighetene for at den tidligere hoppukevinneren kan være første hopper utfor. Sportssjef Clas Brede Bråthen ber arrangørene om å bestemme seg for hvilken utøver som skal få ta det første svevet i bakken som kan få hopp ned mot 250 meter.

- Vi må snart få en avklaring. Det nærmer seg renn og hopperen må begynner å forberede seg. Det er ikke hvilken som helst bakke det skal hoppes i, så vi må få beskjed om det er aktuelt eller ikke, sier Bråthen til Bygdeposten.

Anders Jacobsen skriver i en mail til lokalavisen «vet ikke» på spørsmål om han blir førstemann utfor. Arrangørene sjekker med Det internasjonale skiforbundet om de kan få dispensasjon for å kunne slippe en verdenscuphopper utfor under den uoffisielle treningen. Først onsdag 9. februar når hopperen sitter på bommen vil offentligheten få vite hvem som tar premieresvevet i Vikersundbakken.

Clas Brede Bråthen forteller at Vikersund, skiforbundet og hoppledelsen tenker nøye gjennom hvordan det første svevet skal skje.

- Det er aldri noen som har hoppet i en bakke som er konstruert slik som nye Vikersund. Det er et monster av en bakke og man skal være forsiktige med monstre, sier Bråthen.

(NTB)