Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjelden feil kan ha kostet Jansrud OL-medalje

- Jeg vet da søren.

HER GLIPPER DET: Kjetil Jansrud lå an til en strålende tid da han mistet balansen og kjørte ut. Hva den kunne holdt til, får vi aldri vite. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HER GLIPPER DET: Kjetil Jansrud lå an til en strålende tid da han mistet balansen og kjørte ut. Hva den kunne holdt til, får vi aldri vite. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud kjørte så godt i andreomgangen at det kan ha vært en medalje som glapp da han røk ut med bare noen porter igjen i storslalåm i Sotsji.

Det fortalte siste mellomtid før feilen.

- Det blir bare spekulasjoner, men det blir varmere i været her - det hadde vært gode muligheter til å klatre mye. Det hadde vært en perfekt avslutning for meg på dette OL-et. Men sånn ble det ikke, sier Jansrud til Dagbladet.

- Man skal være litt realist, og med tanke på storslalåm-sesongen min så langt i år så er det litt mye å håpe på noe ekstremt. Men jeg følte litt at jeg fikk ut noe ekstra, så det er kjipt. Jeg hadde alle muligheter, sier 28-åringen.

Sjelden feil Det er kanskje ekstra irriterende at det er vanskelig å forklare hva som egentlig gikk galt.

- Jeg prøvde å være tidlig på kulene, for jeg vet at de drar deg litt vekk fra sporet, men akkurat i det jeg skal skifte over på ny ski - jeg vet da søren - men det var kanskje dårlig timing eller noe sånn. Jeg treffer ytterkanten og stuper på det. Det skjer jo veldig sjelden, og det er ekstra surt at det skulle skje i dag, selvfølgelig, sier Jansrud, som reiser hjem i morgen.

 - Jeg hadde en plan om å vise at jeg kan kjøre bra storslalåm når jeg er i form, men det var synd. Jeg skulle gjerne vært i mål, sier han.

Kristoffersen beste norske Uten plassering ble Kjetil Jansrud langt fra norske nordmann, det ble i stedet supertalentet Henrik Kristoffersen.

Topp ti i OL-debuten lar seg absolutt høre.

- Jeg er ganske happy, jeg, jeg kan ikke klage på altfor mye i hvert fall, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Det er alltid noe å sette fingeren på, men jeg skal ikke gå for mye inn på det. Jeg kjører bra på ski, og er fornøyd med det. Omgangene var ganske like, sier han.

- Er det godt å få unnagjort OL-debuten?

- Jeg kjenner ikke så mye på det, for å være helt ærlig. Jeg kommer kanskje til å kjenne litt mer på det lørdag morgen, for da har vel folk hjemme i hvert fall litt mer forventninger. Men det er helt lugnt, sier Kristoffersen.

Lørdag er det nemlig slalåmrenn i Sotsji, og Kristoffersen er rett og slett blant favorittene.

PS! Leif Kristian Haugen ble nest beste norske på 16. plass.

Hele Norges coronakart