- Sjelden jeg har sett så kraftige ansiktsskader hos en fotballspiller

- Dette kunne gått verre, sier kirurgen som opererte Kenneth Dokken.

(Dagbladet): Kirurgen som i går opererte Kenneth Dokken ved Ullevaal universitetssykehus, sier han knapt har sett mer omfattende ansiktsskader hos en fotballspiller før.

- Han pådro seg brudd i panne, nese og øyehulene. Det var såpass omfattende at det var knusningsskade i beinet. Han ble operert i narkose. Operasjonen varte i tre timer og var vellykket, sier Pål Galteland til Dagbladet.

Og legger til:

- Det er sjelden jeg ser så kraftige skader i idrett.

Kan tidligst gjøre comeback i høst
Det var på overtid i kampen mot Sarpsborg 08 sammenstøtet skjedde. Dokken forfulgte en ball som var på vei ut av feltet, vippet den opp i lufta og så Kjetil Berge komme stormende. Begge gikk til værs, men bare Dokken traff ballen. Berge skallet panna midt i ansiktet på Sandefjord-spilleren, såpass hardt at han selv blødde kraftig.

Dokken burde nok hatt straffespark, men det blekner selvsagt i et litt større perspektiv.

- Knusningsskader akkurat i det området kan være kritisk. Det er kort vei til hjernen og øynene er tett opptil skaden. Det kunne vært betydelig verre også. Det er ikke påvist hjerneskade, men en kraftig hjernerystelse, sier Galteland.

- Blir han helt frisk igjen?

- Jeg kan ikke garantere noe som helst, vi vet ingenting om framtida. Men alt ser bra ut nå. Bruddene vil trenge minst seks uker på å gå, og hvis han skal opp og heade igjen og utsette seg for slag og sammenstøt, må han vente til minst høstsesongen, sier kirurgen.

Dokken har fått satt inn flere små titanplater i ansiktet, som blir sittende der permanent. Om han kommer til å spille med beskyttelsesmaske når han eventuelt gjør comeback er for tidlig å si noe om.

Roser sykehuset og Sarpsborg 08
Arne Dokken er sportslig leder i Sandefjord, og også far til Kenneth.

Han besøkte sønnen på Ullevaal i går kveld, og skal inn igjen til Oslo i dag.

- Etter forholdene står det bra til. Han føler selv, som han sa umiddelbart etterpå, at han hadde kontroll. Men han var nok bevisstløs en liten stund, for han opplevde det som at legen og fysioterapeuten var til stede etter bare et sekund, sier han til Dagbladet.

Kenneth Dokken måtte stå over de siste kampene i fjorårssesongen på grunn av hodeskade, og var ikke tilgjengelig for spill igjen før i januar. 

Arne Dokken sier det gikk en støkk i ham da han så sønnen ligge nede for telling igjen.

- Kraften i duellen var såpass stor at du blir veldig engstelig for hva som skjer. Vi har sett flere eksempler på hvor galt det kan gå, du får en voldsom uro i kroppen, sier han.

Pappa Dokken er opptatt av å rose helsevesenet for oppfølgingen Kenneth har fått.

- Behandlingen han har fått både på Vestfold sentralsykehus og Ullevaal universitetssykehus er imponerende. Jeg må bare bukke og takke for den fantastiske servicen og jobben de gjør, sier han.

Han roser også Sarpsborg 08 for måten de har reagert på.

- Jeg har snakket med Kjetil Berge, trener Roar Johansen og daglig leder Cato Haug. De er fryktelig lei seg for det som har skjedd, og først og fremst opptatt av Kenneths tilstand. Det varmer et fotballhjerte. Jeg har gitt Kjetil beskjed om å slappe av og ikke tenke på det. Det er viktig at dette ikke gnager på noen, det er ingen som er tjent med det, sier han.