Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Færøyene 4-0

- Sjelden jeg har sett

Drillo imponert over «den nye rollen» til Joshua King. Positiv etter 4-0-seieren over Færøyene, men setter fingeren på én ting.

EKSPERT: Egil Drillo Olsen fulgte kampen mot Færøyene ringside for TV 2. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
EKSPERT: Egil Drillo Olsen fulgte kampen mot Færøyene ringside for TV 2. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Færøyene 4-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge slo Færøyene 4-0 på Ullevaal i går kveld, men et par timer seinere ble det hundre prosent klart: Norge skal ikke til EM-sluttspillet gjennom kvaliken.

Sverige sikret seg andreplassen i gruppa - bak Spania - med 2-0 over Romania. Likevel var det en positiv vind som feide over nasjonalarenaen i går kveld.

Grunn: Lars Lagerbäck og laget hans viser framgang. Og i mars kan vi sikre oss EM-billett kjøkkenveien gjennom Nations League.

GOD: Joshua King scoret ikke, men var svært delaktig i seieren over Færøyene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GOD: Joshua King scoret ikke, men var svært delaktig i seieren over Færøyene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Vi gjorde en veldig solid kamp, særlig i første omgang. Vi skapte mye og scoret to mål, sa ekspert Egil Drillo Olsen i sin analyse på TV 2.

Han var spesielt imponert over Joshua King:

- Jeg tror det er sjelden jeg har sett Joshua King så bra i en litt annen rolle enn han pleier. Han pleier å være individualisten som drar av folk, skaper og dribler. Nå var han tilretteleggeren. En kunster på et område jeg ikke har sett ham tidligere. Jeg er meget imponert.

Drillo var fornøyd med det norske spillet, men har én ting å sette fingeren på.

- Det jeg savner litt mer når vi leder og møter en relativt svak motstander, er at vi er litt dristigere. Det blir litt for mange pasninger. Vi vender spillet - skaper to mot en situasjoner - men likevel prøver vi ikke på gjennombruddet. Vi blir litt for pasningsorientert.

Tore Reginiussen sendte Norge i ledelsen etter fire minutter. Iver Fossum økte til 2-0 fire minutter seinere. To ganger Alexander Sørloth i andre omgang sørget for en komfortabel seier.

FORNØYD: Alexander Sørloth mener landslagstrener Lars Lägerback har et luksusproblem når det kommer til utvalget av spillere. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

I tur og orden kom fornøyde spillere ut av garderoben etter kampen.

- Det er typisk når du er spiss: Har du selvtillit, scorer du mål. Akkurat nå er jeg i veldig god flytsone og håper at det fortsetter, sier Alexander Sørloth.

- En proff gjennomkjøring, mener Tore Reginiussen.

- Vi visste at vi ville møte et lag som la seg lavt og ville gjøre det vanskelig med å stenge rom. Men da vi fikk to mål såpass tidlig, ble det lettere for oss. Da kontrollerte vi inn kampen uten å svi av altfor mange krefter.

HETT: Blussing under landskamp på Ullevaal er en sjeldenhet. Men i kveld skjedde det - mot Færøyene. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det var godkjent. Vi hadde full kontroll. Vi møtte ikke det helt store laget. Men vi var profesjonelle og gjorde en god innsats, sier keeper Rune Almenning Jarstein.

- Var det lett å holde varmen?

- Nei, det var forferdelig vanskelig. I første omgang gikk det greit, men i andre omgang stivnet jeg fullstendig. Det var godt da dommeren blåste av, sier Jarstein og smiler.

Mandag venter Malta borte. Det er den aller siste kampen i EM-kvaliken. Første kamp i Nations League-playoffen spilles 26. mars.

EM-KVALIK
Spania972026-523
Sverige953120-918
Romania942317-1014
Norge935117-1014
Færøyene91084-273
Malta91082-253
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media