Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sjelden jeg ser en fotballspiller med dobbelthake

Men dansk ekspert tror Grindheim blir publikumsyndling i FCK.

FASCINERT AV GRINDHEIM: Sportsredaktøren i BT, Flemming Fjeldgaard, er ikke i tvil om at FC København har hentet en meget god fotballspiller i Christian Grindheim. Men han er fascinert av at nordmannen ikke ser så fit ut, samtidig som han er en boks-til-boks-spiller med bøtter av energi.  Foto: Claus Bech / Scanpix
FASCINERT AV GRINDHEIM: Sportsredaktøren i BT, Flemming Fjeldgaard, er ikke i tvil om at FC København har hentet en meget god fotballspiller i Christian Grindheim. Men han er fascinert av at nordmannen ikke ser så fit ut, samtidig som han er en boks-til-boks-spiller med bøtter av energi. Foto: Claus Bech / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er få som løper mer enn Christian Grindheim i løpet av en fotballkamp, og arbeidsmoralen er definitivt en av hans fremste styrker på banen.

Det hadde enkelte danske sportskommentatorer vondt for å tro etter at nordmannen ble presentert i FCK-trøye i går.

«Christian Grindheim ny FCK'er. Jeg vet ikke helt. En kriger. En hærfører. Joda. Men virker han ikke en smule... utrent?» skrev BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard på Twitter i går.

- Elkjær så heller ikke fit ut
Overfor Dagbladet medgir han at kunnskapen om Grindheim er relativt begrenset, og baserer seg på noen kamper for Norge og høydepunkter fra Æresdivisjonen på Eurosport.

Han presiserer at han oppfatter Grindheim som en god og nyttig tilvekst for FCK - samtidig som han er fascinert over at nordmannen ikke ser ut som en klassisk atlet.

- Det er sjelden jeg ser en fotballspiller med dobbelthake. Men du spiller ikke på det norske landslaget,du spiller ikke i Nederland i mange år og du får ikke kontrakt med FCK hvis du ikke har en respektabel hvilepuls. Jeg regner med at den dobbelthaken kun er genetisk, sier Fjeldgaard og ler.

- Men jeg er fascinert av ham. Ikke bare fordi han ikke ser så fit ut, det gjorde heller ikke Preben Elkjær der han sto med sigaretten i munnen. Men skinnet bedrar, for det er villskap i ham. Han er en boks til boks-spiller med fantastisk mye energi. Det er driv i ham. Grindheim slår meg som litt atypisk norsk, for han er en dyktig pasningsspiller.

Vinner publikums hjerter
BT-redaktøren er overbevist om at Grindheim kommer til å vinne FCK-supporternes hjerter med sin oppofrende spillestil, men han frykter nordmannen vil få lide under sammenligningen med William Kvist, som i går ble klar for Stuttgart.

ANBEFALER HUSEKLEPP: Danske BT har laget en liste over spillere FCK bør vurdere. Der finnes tre nordmenn, deriblant Erik Huseklepp. Foto: (AP Photo/Paulo Duarte)
ANBEFALER HUSEKLEPP: Danske BT har laget en liste over spillere FCK bør vurdere. Der finnes tre nordmenn, deriblant Erik Huseklepp. Foto: (AP Photo/Paulo Duarte) Vis mer

- Jeg er sikker på at han blir en publikumsfavoritt, for han er meget aggressiv i stilen. Og der Kvist kunne være ganske usynlig som en balanserende spiller på midtbanen, er Grindheim mer i de sonene der ballen befinner seg.

- Men hans forbannelse er at han vil bli sammenlignet med Kvist, som sammen med Claudemir har vært en av de beste midtbaneduoene i dansk fotball de siste 20 årene. De sto fantastisk godt til hverandre: Claudemir var den offensive, innovative og sjanseskapende, mens Kvist var den meget effektive balansespilleren som hele tiden sørget for at det var synergi i lagdelene. Han var også meget tydelig i sin kommunikasjon, oppvokdt i København og svært populær blant fansen. Grindheim har et stort tomrom å fylle, mener han.

Han er ikke i tvil om at Grindheim er kjøpt for å gå rett inn på laget, og at spillere som Thomas Delaney og Thomas Kristensen står bak i køen.

- Det blir Grindheim og Claudemirø. Carsten Jensen (FCKs sportsdirektør) forteller at de er ferdige med den sentrale midtbanen. Jeg er litt nervøs på FCKs vegne, med tanke på om de har mistet for mye balanse på midtbanen når som Kvist er borte, sier han.

Tre nordmenn til på FCK-liste
At FCK er ferdighandlet på midtbanen hindrer ikke hans egen avis å lage en oversikt over hvilke spillere FCK nå bør vurdere.

På den lista finnes overraskende nok enda tre nordmenn: Harmeet Singh, Bjørn Helge Riise og Erik Huseklepp.

Dette skriver de om hver enkelt av dem:

Erik Huseklepp: «Den norske landslagsspilleren og FCK har lenge vært omtalt som et mulig ekteskap, men i vinterens overgangsvindu bestemte Huseklepp seg for å gå til italienske Bari. Men italienerne har rykket ned i Serie B, og det spekuleres derfor i at Huseklepp skal videre og skaffe Bari noen sårt tiltrengte penger (kanskje heller Brann, journ.anm.). Det er her FCK kommer inn i bildet. For øvrig har Huseklepp hatt en treg start i Italia, hvor han har spilt 14 kamper og scoret to mål.»

PÅ FCK-LISTA: Bjørn Helge Riise. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PÅ FCK-LISTA: Bjørn Helge Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Harmeet Singh: «Den norsk-indiske midtbanespiller er et av Norges største talenter, og FCK har lenge hatt 20-åringen i kikkerten. Singh har til og med uttalt at alle spilllere ønsker å spillere for FCK, og det er derfor en meget sannsynlig match. Veien ligger i hvert fall åpen for et klubbskifte. Særlig hvis Carsten V. Jensen og FCK ønsker å supplere den sentrale midtbanen ytterligere etter salget av William Kvist.»

Bjørn Helge Riise: «Nordmannen kan både spille sentralt og på høyre kant. Dermed er han en god allroundspiller for FCK hvis klubben ønsker dekning etter Kvist-salget. Han kan forsterke høyresiden, som er løvenes altoverskyggende fokus for øyeblikket.»

PÅ FCK-LISTA: Harmeet Singh. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
PÅ FCK-LISTA: Harmeet Singh. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer