Sjelden oppdatering

- Han er i de beste hender.

FORMEL 1-LEGENDE: Michael Schumacher. Foto: Rex/NTB
FORMEL 1-LEGENDE: Michael Schumacher. Foto: Rex/NTB Vis mer
Publisert

Siden Michael Schumacher pådro seg en alvorlig hjerneskade i en skiulykke i 2013 er det ytterst få som vet hvordan det går med den tidligere Ferrari-føreren.

Det lille som har kommet av informasjon har som regel vært gjennom vennen, Jean Todt (76). Og denne uka uttalte den tidligere Ferrari-sjefen seg igjen.

- Jeg er glad for at fansen, og ikke bare i Tyskland, tenker så mye på ham. Folk spør så mye om Michael. Fansen skal vite at han er i de beste hender. I den beste situasjonen han kan være og omgitt av mennesker som elsker ham, sier Todt til tyske Bild.

Todt har et tett forhold til familien og forteller at han ofte er på besøk hos kona Corinna og familien.

- Så lenge jeg er i denne verden, vil jeg alltid besøke henne. Noen ganger ser vi hverandre tre ganger i uken, noen ganger ikke på en hel måned. De er vennene mine og vi er i konstant kontakt. Uansett hva jeg kan gjøre for Schumacher-familien, så skal jeg gjøre det, sier franskmannen.

INFORMERER PRESSEN: Tidligere Ferrari-sjef Jean Todt. Foto: AFP/NTB
INFORMERER PRESSEN: Tidligere Ferrari-sjef Jean Todt. Foto: AFP/NTB Vis mer

Fikk pris

Michael Schumacher, som er født og oppvokst i den lille byen Hürth i Nordrhein-Westfalen, ble tidligere i sommer hyllet for sitt bidrag til den tyske delstaten.

- Schumacher har alltid holdt et øye med dem som ikke har det så bra. Han har hjulpet med ekstremt sjenerøse donasjoner - for det meste i stillhet, sa ministerpresident Henrik Wüst på seremonien.

Schumachers kone, Corinna, og datter, Gina, mottok prisen på hans vegne. Etter talen ble salen fylt med stående applaus, noe som brakte fram tårene hos Corinna.

I TÅRER: Corinna Schumacher (t.v.) tok til tårene under hedersseremonien for mannen hennes. Foto: People Picture / NTB
I TÅRER: Corinna Schumacher (t.v.) tok til tårene under hedersseremonien for mannen hennes. Foto: People Picture / NTB Vis mer

- Slåss med konsekvensene

For litt i overkant av et år siden åpnet også Todt opp i Bild om tilstanden til den tidligere verdensmesteren.

- Jeg er veldig forsiktig, fordi det er en del av privatlivet mitt. Dessverre var Michael involvert i en skiulykke som endte i en tragedie. Takket være legene og samarbeidet med Corinna (kona, 52 år) - som ønsket at han skulle overleve - så overlevde han, men med konsekvenser.

Todt fortsatte:

- Akkurat nå slåss vi med konsekvensene. Vi håper det sakte, men sikkert går framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer