Verdenscupåpning i skøyter:

Sjelden opptur for det norske lagtempolaget på skøyter

- Dette redder helgen. 

EN BLANDET OPPLEVELSE: Sverre Lunde Pedersen sprakk som en ballong på gårsdagens 5000 meter, men fikk en liten opptur med andreplassen på dagens lagtempo i verdenscupåpningen i Kina. Foto: AFP/ NTB Scanpix
EN BLANDET OPPLEVELSE: Sverre Lunde Pedersen sprakk som en ballong på gårsdagens 5000 meter, men fikk en liten opptur med andreplassen på dagens lagtempo i verdenscupåpningen i Kina.
Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nederlenderne anført av Sven Kramer ble for sterke, men det norske laget gikk inn til 2.-plassen i lagtempo i verdenscupen på skøyter lørdag. Det gjorde trener Sondre Skarli stolt.

Sven Kramer og co. tok kommandoen fra start i duellen mot den norske kvartetten Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen og Sindre Henriksen. De norske løperne ble slått med 3,17 sekunder til slutt, men det var ikke skremmende, i alle fall synes ikke trener Skarli det.

– Denne lagtempoinnsatsen redder helgen. Jeg er både stolt og kjempeimponert over det guttene presterte. Det var aller første gang de gikk sammen i en lagtempo som dette. Det var også første gangen vi stilte i lagtempo uten Håvard Bøkko. Vi taklet dette veldig bra, slo Skarli fast overfor NTB.

Nederlenderne gikk inn til 3.45,33, mens Norge på annenplass fikk 3.48,50. Sør-Korea tok tredjeplassen, men var 22 hundredeler bak den norske trioen.

– Vi gikk et løp uten spesielt god klaff. Guttene hadde også noen tekniske problemer underveis, så det er mye å gå på, fortalte Sondre Skarli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer