Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupåpning i skøyter:

Sjelden opptur for det norske lagtempolaget på skøyter

- Dette redder helgen. 

EN BLANDET OPPLEVELSE: Sverre Lunde Pedersen sprakk som en ballong på gårsdagens 5000 meter, men fikk en liten opptur med andreplassen på dagens lagtempo i verdenscupåpningen i Kina. <br>Foto: AFP/ NTB Scanpix
EN BLANDET OPPLEVELSE: Sverre Lunde Pedersen sprakk som en ballong på gårsdagens 5000 meter, men fikk en liten opptur med andreplassen på dagens lagtempo i verdenscupåpningen i Kina.
Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlenderne anført av Sven Kramer ble for sterke, men det norske laget gikk inn til 2.-plassen i lagtempo i verdenscupen på skøyter lørdag. Det gjorde trener Sondre Skarli stolt.

Sven Kramer og co. tok kommandoen fra start i duellen mot den norske kvartetten Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen og Sindre Henriksen. De norske løperne ble slått med 3,17 sekunder til slutt, men det var ikke skremmende, i alle fall synes ikke trener Skarli det.

– Denne lagtempoinnsatsen redder helgen. Jeg er både stolt og kjempeimponert over det guttene presterte. Det var aller første gang de gikk sammen i en lagtempo som dette. Det var også første gangen vi stilte i lagtempo uten Håvard Bøkko. Vi taklet dette veldig bra, slo Skarli fast overfor NTB.

Nederlenderne gikk inn til 3.45,33, mens Norge på annenplass fikk 3.48,50. Sør-Korea tok tredjeplassen, men var 22 hundredeler bak den norske trioen.

– Vi gikk et løp uten spesielt god klaff. Guttene hadde også noen tekniske problemer underveis, så det er mye å gå på, fortalte Sondre Skarli.

Uten selvtillit

Etter en skuffende og heller svak innsats på banen i Harbin fredag, på den aller første verdenscupdagen på skøyter denne sesongen, var det et norsk lag som stilte på banen uten veldig høy selvtillit lørdag.

– Vi hadde en prat sammen fredag kveld. Da sa jeg til løperne at de enten kunne grave seg ned i skuffelsen eller brette opp ermene og reise oss. Vi gjorde det siste. Jeg vil si at særlig det som skjedde i denne lagtempoen var positivt, men det var også andre gode og fine resultater for oss denne lørdagen, sa Skarli.

Han sa også at lagtempo kommer til å bli en satsing i Skøyte-Norge inn mot OL i 2018 i Sør-Korea. Foreløpig er nederlenderne et godt hestehode foran, men på sikt er det ikke umulig å komme på høyde med dem. Lunde Pedersen, Nilsen og Henriksen viste det lørdag.

Comeback

Sondre Skarli var ellers veldig fornøyd med Håvard Lorentzens comeback og flotte fjerdeplass på 1000-meteren lørdag. Før det hadde han også markert seg med en over forventning god 500 meter som ga niendeplass.

– Det var første gangen Lorentzen gikk i A-gruppen. At det skulle ende med niende- og fjerdeplass er bare imponerende. Han er tilbake for fullt. Jeg kan ikke si annet enn at dette var et gigantisk comeback, sa Sondre Skarli til NTB i telefonen fra Kina.

Han la til at det Lorentzen presterte lover godt for framtiden. Lorentzen var ute i store deler av sesongen i fjor med en skrekkskade etter at han fikk kuttet opp hele leggen av det skarpe skøytejernet,

– Håvard Lorentzen er en løper vi komme til å få mye glede av i årene som kommer, slo Sondre Skarli fast.

Verdenscupen i Harbin avsluttes søndag. Da står, blant annet, 1500 meter på programmet, der det stilles berettigende håp til Sverre Lunde Pedersen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!