EN BLANDET OPPLEVELSE: Sverre Lunde Pedersen sprakk som en ballong på gårsdagens 5000 meter, men fikk en liten opptur med andreplassen på dagens lagtempo i verdenscupåpningen i Kina. <br>Foto: AFP/ NTB Scanpix
EN BLANDET OPPLEVELSE: Sverre Lunde Pedersen sprakk som en ballong på gårsdagens 5000 meter, men fikk en liten opptur med andreplassen på dagens lagtempo i verdenscupåpningen i Kina.
Foto: AFP/ NTB ScanpixVis mer

Verdenscupåpning i skøyter:

Sjelden opptur for det norske lagtempolaget på skøyter

- Dette redder helgen. 

Nederlenderne anført av Sven Kramer ble for sterke, men det norske laget gikk inn til 2.-plassen i lagtempo i verdenscupen på skøyter lørdag. Det gjorde trener Sondre Skarli stolt.

Sven Kramer og co. tok kommandoen fra start i duellen mot den norske kvartetten Sverre Lunde Pedersen, Simen Spieler Nilsen og Sindre Henriksen. De norske løperne ble slått med 3,17 sekunder til slutt, men det var ikke skremmende, i alle fall synes ikke trener Skarli det.

– Denne lagtempoinnsatsen redder helgen. Jeg er både stolt og kjempeimponert over det guttene presterte. Det var aller første gang de gikk sammen i en lagtempo som dette. Det var også første gangen vi stilte i lagtempo uten Håvard Bøkko. Vi taklet dette veldig bra, slo Skarli fast overfor NTB.

Nederlenderne gikk inn til 3.45,33, mens Norge på annenplass fikk 3.48,50. Sør-Korea tok tredjeplassen, men var 22 hundredeler bak den norske trioen.

– Vi gikk et løp uten spesielt god klaff. Guttene hadde også noen tekniske problemer underveis, så det er mye å gå på, fortalte Sondre Skarli.

Uten selvtillit

Etter en skuffende og heller svak innsats på banen i Harbin fredag, på den aller første verdenscupdagen på skøyter denne sesongen, var det et norsk lag som stilte på banen uten veldig høy selvtillit lørdag.

– Vi hadde en prat sammen fredag kveld. Da sa jeg til løperne at de enten kunne grave seg ned i skuffelsen eller brette opp ermene og reise oss. Vi gjorde det siste. Jeg vil si at særlig det som skjedde i denne lagtempoen var positivt, men det var også andre gode og fine resultater for oss denne lørdagen, sa Skarli.

Han sa også at lagtempo kommer til å bli en satsing i Skøyte-Norge inn mot OL i 2018 i Sør-Korea. Foreløpig er nederlenderne et godt hestehode foran, men på sikt er det ikke umulig å komme på høyde med dem. Lunde Pedersen, Nilsen og Henriksen viste det lørdag.

Comeback

Sondre Skarli var ellers veldig fornøyd med Håvard Lorentzens comeback og flotte fjerdeplass på 1000-meteren lørdag. Før det hadde han også markert seg med en over forventning god 500 meter som ga niendeplass.

– Det var første gangen Lorentzen gikk i A-gruppen. At det skulle ende med niende- og fjerdeplass er bare imponerende. Han er tilbake for fullt. Jeg kan ikke si annet enn at dette var et gigantisk comeback, sa Sondre Skarli til NTB i telefonen fra Kina.

Han la til at det Lorentzen presterte lover godt for framtiden. Lorentzen var ute i store deler av sesongen i fjor med en skrekkskade etter at han fikk kuttet opp hele leggen av det skarpe skøytejernet,

– Håvard Lorentzen er en løper vi komme til å få mye glede av i årene som kommer, slo Sondre Skarli fast.

Verdenscupen i Harbin avsluttes søndag. Da står, blant annet, 1500 meter på programmet, der det stilles berettigende håp til Sverre Lunde Pedersen.

(NTB)