Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjelden ripe i Hangeland-lakken

Brede pleier å trosse smertene.

USIKKER: Det er høyst tvilsomt om Brede Hangeland rekker kampen mot Sør-Afrika. Fulham-spilleren sliter med en vond ankel. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
USIKKER: Det er høyst tvilsomt om Brede Hangeland rekker kampen mot Sør-Afrika. Fulham-spilleren sliter med en vond ankel. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Brede Hangeland kjemper mot klokka for å bli friskmeldt til lørdagens kamp mot Sør-Afrika. Ankelen er lite lysten på kamp, men han har et ørlite håp om å rekke det.

Det vil være en liten ripe i lakken for siddisen om han går glipp av oppgjøret, for han har en imponerende landslagsstatistikk.

Fulham-stopperen har spilt fast for Norge de siste fire åra, og i denne perioden har han spilt 39 kamper. Ingen andre er i nærheten av å kunne viste til ei sånn liste.

- Jeg tåler å ha vondt, men det går ei grense. Jeg har spilt mye med smerter, men det hadde vært greit å bli kvitt ankelproblemet skikkelig, sier Hangeland til Dagbladet.

Bare stått over to
I løpet av den siste fireårsperioden har han bare mistet to landskamper. Han gikk glipp av bortekampen mot Nederland i juni på grunn av gule kort og han måtte stå over 2006-kampen mot Serbia på grunn av skade.

Bortsett fra dette har han vært en klippe i forsvaret til Egil Drillo Olsen og Åge Hareide.

- Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å spille denne kampen, men ikke bare på grunn av statistikken. Jeg vil spille alle kamper, men det er ikke alltid mulig.

- Hvordan klarer du å stort sett holde deg unna skader?

- Jeg har nok ikke klart det, det er noen kamper jeg har spilt som har vært helt på kanten.

UROKKELIG: Brede Hangeland har bare mistet to landskamper de siste fire åra. Nå står han i fare for å gå glipp av morgendagens kamp mot Sør-Afrika. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
UROKKELIG: Brede Hangeland har bare mistet to landskamper de siste fire åra. Nå står han i fare for å gå glipp av morgendagens kamp mot Sør-Afrika. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Overbelastning
Nå er det snakk om en overbelastning i venstre ankel, og det er veldig sannsynlig at det medisinske støtteapparatet faller ned på at hvile er det beste for Hangeland.

- Det er ingen trenere som har ringt meg med ønske om at spillerne deres skal bli spart i morgen, men jeg har fått med meg at Roy Hodgson (Fulham-manager), ikke blir så begeistret om Brede spiller, sier Drillo.

På grunn av Hangeland-skaden har Drillo ikke startoppstillingen klar i hodet ennå.

Hvis Hangeland ikke blir klar er Tore Reginiussen et naturlig valg som Kjetil Wæhlers makker i midtforsvaret, men også Tromsø-spilleren sliter litt. Han har en vond rygg, men vil trolig kunne steppe inn. Dersom ryggen nekter er det aktuelt for Drillo å bruke høyreback Jon Inge Høiland som stopper.

Når Norge i morgen møter Sør-Afrika på Ullevaal, handler det bare om ære.

Norges gruppe er ferdigspilt og mens resten av verdens fotballøyne er rettet mot spenningen i den andre kvalikgruppene, skal Egil Drillo Olsens menn forsøke å revansjere nederlaget mot sørafrikanerne i vårens treningskamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media