-  Sjelden sett RBK så overkjørt

En drømmevolley var nok. Og Magne Hoseth (24) ble helt i Parken. Mot et Rosenborg-lag FCK-spilleren mener ble rundspilt.

KØBENHAVN (Dagbladet): Med kampens siste spark på ballen hindret Magne Hoseth trønderne i et simpelt poengran i den første kampen i Royal Leagues mellomrunde. Og ingen mente det var mer fortjent enn FC Københavns norske venstreving.

-  Jeg har sett dem være suverene i 13 år. Men sjelden sett dem bli så overkjørt. Til tider feier vi dem av banen, sier Hoseth til Dagbladet.

Slår mye langt

Rosenborg gikk ut i sin vante, tradisjonelle 4- 3- 3-formasjon. Men særlig utover i andre omgang ble de presset tilbake på banen i noe som liknet en 4- 5- 1-formasjon.

-  Jeg tror ikke RBK ville ligget så lavt hvis de ikke hadde presset dem tilbake, sier Hoseth.

-  Men det er også kanskje forskjell på Eggen og Hansen som trenere, prøver han å forklare.

Landslagsspilleren mener det er det lille ekstra som mangler hos trønderne.
 
-  Det er det offensive som ikke fungerer. De slår mye langt, mener Hoseth.

-  En meget god prestasjon av oss. Men det er vanskelig å spille seg igjennom en 4- 5- 1-formasjon, sier Hoseths trener Hans Backe.

Keepertabbe

Rosenborg var heldige som ledet 1- 0 til pause. Og nok en gang var det venstreback Ståle Stensaas som scoret. Hans fjerde Royal League-scoring - ett mål FCK keeper Balazs Raboczki må ta skylda for. Backe tar reservekeeperen sin i forsvar.

-  Hver helg ser du keepere som Buffon og andre som nærmest kaster baller i mål. Dette var ikke i nærheten av de tabbene keepere i verdensklasse gjør, mener Backe.

Like etter pause gjorde Erik Hoftun-erstatter Bjørn Tore Kvarme sin eneste feil. Han lot FCKs brasilianske spiss Alvar Santos snurre rundt i femmeteren som han var på Copacabana. Og danskene fikk sin fortjente utlikning.

-  Det var noe billig. Men av og til kommer det mål i fotball som er et resultat av gode prestasjoner også, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Ståle i mål

Rosenborg-treneren var ellers svært fornøyd med Kvarme, som gikk ut 25 minutter før slutt etter å ha vært rusten på grunn av sykdom den siste tida.

-  Både Kvarme og Riseth spiller meget bra. Også Riseth og Hoftun når vi byttet. Men da ble vi presset langt tilbake, sier Hansen. Men F.C. København skapte ikke de store sjansene. Det gjorde heller ikke Rosenborg. Men de fikk én. Og da keeper Raboczki igjen var passiv på en corner, kunne Frode Johnsen stange inn 2- 1.

-  Ja. Det var jo litt godt at ikke bare venstrebacken scorer. He-he, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

-  Ståle har alltid vært en målscorer. Men kanskje ikke så mange som nå, skryter spissen.

Tre minutter på overtid fikk de drøyt 6000 tilskuerne i København det de kom for. Magne Hoseth, som spilte en ok kamp, fikk drømmetreff fra 14- 15 meters hold.

-  Jeg ser på ballen hele tida, og glemmer helt motstanderne rundt. Litt heldig at den går gjennom beina på noen spillere. Men det var ekstremt godt, sier Magne Hoseth.

Og om sin egen innsats:

-  Midt i kampen ropte Roar Strand til meg: «Faen for noen klyv det er på deg, Hoseth». -  Det er en kjempekompliment.

GOD SISTETOUCH: Magne Hoseth etter at han utliknet til 2-2 med kampens siste ballberøring.