Sjeleglad og stolt

Arsene Wenger hang med geipen over to tapte poeng. Ola By Rise var sjeleglad for at Rosenborg slapp unna med 1- 1.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Vi fortjente den scoringa vi fikk til 1- 1, sier Rosenborg-treneren til Dagbladet.

-  Men etter det så vel alle hvorfor Arsenal omtales som et av verdens beste lag. For da de satte fart angrep de oss med verdensklasse.

-  Jeg er veldig imponert over det Arsene Wenger har fått til med dette laget.

Ola By Rise har grunn til å være imponert over sine egne også. Som løp og løp - til det ble mørkt. For da evnene ikke strakk til var det viljen som reddet Rosenborg.

Og troen - den vi nordmenn vet kan flytte fjell.

Det var nemlig Arsenals hovmod som felte dem i andre omgang. Da de trodde de kunne trille ball bak i laget - uforstyrret. En gang opp i midtbaneleddet og tilbake var greit - ja, to ganger også. Men da den tredje ballen skulle framover igjen, var Rosenborg over dem som sultne hyener.

Og så kom bruddet.

-  En klassisk overgang, sier Ola By Rise. -  Vi ville vinne ballen - og vant den.

Straffet verdens beste

Og så fort det gikk - og så vakkert. Fredrik Winsnes til Øyvind Storflor - Øyvind Storflor til ballvinner Roar Strand. Som kom i den farten han skulle ha og som traff ballen slik en målscorer skal treffe en gyllen mulighet fra 16 meter. Og slik ble verdens beste fotballag tatt med buksene rundt anklene på Lerkendal.

Rosenborgs utlikning var et bevis på at ingen kan surfe hjem noe som helst i Mesterligaen.

Hvilket er et faktum som irriterer Arsene Wenger.

-  Rosenborg spiller en type fotball som straffer deg når du gør feil, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

-  De fightet i 90 minutter og la ned et voldsomt arbeid. Og fordi vi ikke var positive nok da vi hadde ledelsen - for meg virket det som om spillerne ville holde på det vi hadde - så gikk det som det gikk.

Og:

-  Det er veldig skuffende, sier Arsene Wenger.

Resultatet henger høyt

-  Vi gjorde det vanskelig for dem, sier Ola By Rise. -  Og laginnsatsen var maksimal. Og skal jeg rangere dette resultatet mot andre ting vi har gjort i Mesterligaen, kommer det høyt.

-  Hadde vi fått 2- 1 på det lange innkastet i sluttsekundene, ville det stått helt øverst.

Men det ville vært ran. En Rosenborg-seier i går kveld ville vært i meste laget. Og jeg tør ikke tenke på hvordan Arsene Wenger ville sett ut da.

Han hadde jo nok problemer som han hadde med de to poengene som gikk tapt.

-  Vi kom igjen på 1- 1, sier Arsenal-manageren. -  Og selvfølgelig burde vi vunnet. Og når jeg får statistikken for ballbesittelsen i denne kampen blir jeg sikkert skremt.

-  Vi kontrollerte alt, men fikk bare uavgjort.

Kan vinne borte

Ola By Rise kunne med letthet slått norske muskler og løpskraft i bordet i går kveld og sagt at Arsenal fikk som fortjent. Lag som tror de er uovervinnelige skal nemlig straffes på dette nivået. Men han gjorde ikke det - han tok den ydmyke varianten.

Og gledet seg massivt over delinga og framtidsutsiktene i Mesterligaen.

-  De poengene som tas fra Arsenal er bonuspoeng - uansett om det er oss, Panathinaikos eller PSV Eindhoven, sier han.

-  Og nå har vi tatt ett. Og sjøl om jeg hører Wenger si at vi ikke kan tape flere hjemmepoeng om vi skal gå videre, så er jeg ikke helt enig i det.

-  De to gangene vi har gått videre fra det første gruppespillet har vi vunnet to bortekamper og bare en av de tre hjemmekampene på Lerkendal.

Rosenborgs neste mesterligakamp spilles på Lerkendal 2. november. Da kommer PSV Eindhoven som slo Panathinaikos 1- 0 hjemme i går kveld. Også det et strålende resultat for Rosenborg.

Et resultat som åpner gruppa.

-  Det er langt igjen, sier Ola By Rise. -  Men vi er i gang. Og det er ingen ting som sier at vi ikke kan slå både PSV og Panathinaikos hjemme - ei heller slå PSV i Nederland.

-  Sjøl om vi er fjerdeseedet i gruppa har vi et mål som alle andre.

-  Og det er å gå videre.

STOLT TRENER: Ola By Rise var jublende stolt av Rosenborg-spillerne i går kveld. - En Rosenborg-seier ville vært i det meste laget, smilte By Rise, godt fornøyd med det ene poenget.