Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjette strake remis for Carlsen: - Frustrerende

Magnus Carlsen spilte remis også i sjette runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Fredag var det med hvite brikker mot verdenstoer Fabiano Caruana.

REMIS: Magnus Carlsen spilte remis for sjette gang på rad i Wijk aan Zee-turneringen da Fabiano Caruana var motstander fredag. Foto: Maria Emelianova, AP / NTB scanpix
REMIS: Magnus Carlsen spilte remis for sjette gang på rad i Wijk aan Zee-turneringen da Fabiano Caruana var motstander fredag. Foto: Maria Emelianova, AP / NTB scanpix Vis mer

Carlsen møtte sin siste VM-motstander og spilleren som er nærmest ham på verdensrankingen. Amerikaneren viste seg i siste VM-duell som en krevende motstander for Carlsen, da samtlige tolv klassiske VM-partier endte med remis.

Uavgjort ble det igjen fredag. Spillerne tok hverandre i hånden allerede etter 28 trekk.

- Det var greit nok. Selvfølgelig ville jeg prøve å vinne, men jeg vet at han er veldig vanskelig å slå når han spiller «safe» som i dag, sa Carlsen til TV 2.

Inkludert VM-partiene har de 19 siste langsjakkpartiene mellom Carlsen og Caruana endt med remis.

- Han har gode åpninger, og jeg greier ikke helt å finne ut av det mot ham, sa Carlsen.

Carlsen forsøkte seg med en litt annerledes åpning enn tilfellet var i de to siste partene. Han begynte med dronningbonden til D3 og løperbonden til C3. Han kom aldri til en lovende stilling med tanke på seier, men havnet heller ikke i tapsfare slik som i flere av de tidligere partiene i turneringen.

Solid spill

- Jeg får se positivt på det slik sett. Jeg spilte solid i dag og overså ikke noe stort slik jeg har gjort i de andre partiene, sa han til TV 2.

Carlsen la ikke skjul på at han ikke koser seg ved brettet i Nederland.

- Det er ikke veldig inspirerende å holde på som nå, med en rekke kjedelige remiser, men det er sånn det er akkurat nå. I dette partiet spilte jeg i det minste ikke dårlig. Det handlet mer om at han forsvarte seg godt, men det er klart at det er frustrerende å gå gjennom turneringen uten sjanser, slik det har vært til nå, sa han.

Han forbedret sin rekordrekke til 113 partier uten tap. Det har gått 535 dager siden det forrige nederlaget i langsjakk. Det skjedde mot Shakhriyar Mamedyarov 31. juli 2018.

Kan snu når som helst

Lørdag skal Carlsen møte den indiske sjakkveteranen Vishy Anand, da med svarte brikker.

- Han har sikkert, som alle andre, lagt merke til at jeg ikke spiller så bra i øyeblikket, sa Carlsen foran møtet med en annen av sine tidligere VM-rivaler.

Det er relativt jevnt i turneringen, og med sju runder igjen er seierssjansen ikke borte.

- Det føles litt rart å snakke om seier når jeg bare spiller remis, men jeg vet at jeg er kapabel til å vinne, og ting kan snu når som helst. Det har jeg opplevd før, sa Magnus Carlsen til TV 2.